- Uhåndterlig kutt for oss

Et kutt i overføringen på 6,2 millioner kroner er helt uhåndterlig for oss. Det sier fungerende ordfører i Ørskog, Geir Peter Aure.

Fungerende ordfører Geir Peter Aure i Ørskog. ARKIVFOTO: STAALE WATTØ 

Nyheter

Det kom som en overraskelse på ordføreren at de var den kommunen i landet som kom dårligst ut i det nye systemet for overføringer mellom staten og kommunene.

Gå til tjenesten «Kandusvare.smp.no» og legg inn ditt spørsmål om kommunereformen

- Vi har selv gjort beregninger som viste at vi stod i fare for å komme dårlig ut. Men at vi skulle være på landstoppen var nytt for meg fram til nå, sier Aure.


Ålesund vinner - smell for Ørskog

Ørskog går på en smell om kommunen ikke finner noen å slå seg sammen med. Det viser tallene for de nye overføringene mellom staten og kommunene.


Han påpeker at fra arbeidet med kommunereformen startet har det vært klart for kommunepolitikerne i Ørskog at det å bli stående alene ikke var noe alternativ.

- Vi har ikke utredet muligheten for å fortsette som egen kommune. Vi har inngått to intensjonsavtaler. En med Ålesund og regionkommune Sunnmøre og et med andre Storfjord-kommuner. For egn del mener jeg en tilknytning mot Ålesund er det beste. Vi har i mange år vært en del av et felles bo- og arbeidsmarked med Ålesund-området, påpeker Aure.

Gjør som flere enn 25.000 andre - lik smp.no på Facebook

Ørskog skal ha folkeavstemning om kommunereformen 19. mai. Samme dag som en rekke andre sunnmørskommuner skal ha folkeavstemming.

- I tillegg skal vi gjennomføre en innbyggerundersøkelse. Det mener jeg i sum vil gi oss et godt grunnlag for å fatte en beslutning, sier Ørskog-ordføreren.