Fikk «Årets navn»-pris

Ålesunder med å berge 16.000 mennesker

Besetningen om bord i den norske skipet Siem Pilot mottok onsdag prisen for «Årets navn» fra avisa Dagbladet.

Tore Barstad ombord Siem Pilot.  Foto: Eirik Røsvik

Nyheter

Styrkesjef Tore Barstad fra Ålesund og Lise Dunham fra Hamar mottok prisen for arbeidet med å berge flere enn 16.000 flyktninger og migranter i Middelhavet, skriver Dagbladet.

– Det er overraskende for to enkle sjeler å få så mye oppmerksomhet. Men vi må ta innover oss at vi har gjort et stykke arbeid som har vært bra og har blitt lagt merke til, kommenterte Barstad.

Siem Pilot driver vanligvis offshorejobb.  

Gjør som flere enn 26.000 andre - lik smp.no på Facebook

Nå er begge tilbake i sine vanlige jobber ved Oslo politidistrikt, men Barstad vil gjerne ut på nytt oppdrag i høst. Oppdraget som i utgangspunktet er en grensekontroll, er forlenget fram til seinhøsten.

– Vinnerne er ikke representanter for det såkalte godhetstyranniet. Men når vi ser på det arbeidet de har gjort, kjenner vi oss igjen i noe av det vi er mest stolte av. Vi står ikke og ser på at mennesker dør, mennesker som drukner. Vi hjelper mennesker, sa redaktør i Dagbladet, John Arne Markussen til sin egen avis. 

Helgaprat med Tore Barstad

Påpasseren

Han vet ikke hva som vil møte ham de neste månedene, Tore Barstad. Men han er ganske sikker på at det blir inntrykk han helst skulle vært foruten.

Kraftig økning i båtflyktninger til Italia

Genève (NTB-Reuters): Nesten 6.000 flyktninger og migranter har de siste tre dagene krysset Middelhavet fra Libya til Italia, ifølge Den internasjonale organisasjonen for migrasjon IOM.