Hilde Louise Asbjørnsen:

Årets kvinnelige scenekomiker

Prisen for årets kvinnelige scenekomiker og årets mannlige scenekomiker gikk til henholdsvis Hilde Louise Asbjørnsen og Bjarte Hjelmeland, men skuespiller Brit Elisabeth Haagensli vant hedersprisen.

Hilde Louise Asbjørnsen.  Foto: Arkiv

Nyheter

Asbjørnsen er fra Sykkylven på Sunnmøre.

Ina Breivik og Hilde Louise Asbjørnsen var begge nominert til Komiprisen, i klassen «Årets kvinnelige scenekomiker».

Ina Breivik var nominert for forestillingen «Margot – alt i boks» som hadde premiere på Arbeideren i oktober. Margot var sist i Bergen, i mars.

Hilde Louise Asbjørnsen var nominert for «The Lulushow - Livet er en dans på renter», som har finanskrisen som tema. Lulu er Asbjørnsens første soloshow og spilles ennå på Oslo Nye teater.

Les mer her

Årets morsomste

Komiker Pernille Sørensen stakk for øvrig av med prisen «Årets morsomste» under utdelingen av Komiprisen 2016 lørdag kveld.

Sørensen var nominert til prisen sammen med Thomas Giertsen, Johan Golden, Henriette Steenstrup, Espen Eckbo og Bård og Vegard Ylvisåker.

Ylvisåker-brødrene stakk derimot av med prisen «Årets humorprogram» for sitt show «I kveld med Ylvis». De to var også begge nominert til prisen «Årets mannlige TV-komiker», men den var det Trond Fausa Aurvåg som vant.

Ine Jansen i serien «Helt Perfekt» ble årets kvinnelige TV-komiker.

Dag Sørås ble kåret til årets stand-up-komiker, mens Christian Mikkelsen fikk prisen «Årets gjennombrudd».

«Årets humorøyeblikk» gikk til Harald Rønneberg og Truls Svendsen for et innslag under programmet «Oppdrag Norge» på TV 2.

Prisen for årets sceneforestilling gikk til «Halve Kongeriket», som ble satt opp på Det Norske Teatret.

Bjørn Heiseldal mottok Fagprisen, for å ha en unik evne til å plukke de riktige forestillingene med de riktige aktørene, skriver NRK.

Prisene ble delt ut på Ole Bull Scene i Bergen. (©NTB)