Stenger hundrevis av hotellrom i Ålesund

Ålesund har fra fredag av nærmere 500 færre hotellrom å tilby. 

Ålesund sentrum.  Foto: Staale Wattø

Nyheter

Fra onsdag av tar ikke Scandic Parken imot nye overnattingsgjester og stenger fredag. Thon hotel stenger dørene onsdag.  Ålesund har fra fredag av nærmere 500 færre hotellrom å tilby. 

Hotellstreiken begynner å tære på kreftene. På Scandic Parken hotel er 36 av 75 ansatte tatt ut i streik. 

- Scandic Parken er fortsatt i drift med overnatting og møter, men fra og med onsdag tar vi ikke imot nye overnattingsgjester, sier Sven Erik Moe, hotelldirektør og daglig leder i Hotelldrift Ålesund som også drifter Thon Hotel Ålesund og Scandic Scandinavie.

Thon hotel, med sine 106 rom, stenger onsdag.  Scandinavie (81 rom) har åpent. 

Stor kampvilje

Selv om hotellet må stenge, vil de streikende holde fortet.


Parken

Gjester som allerede er booket inn, får bo på Scandic Parken til fredag. Da stenger hotellet sine 197 hotellrom. 

- Det blir kun arrangert selskap og noen konfirmasjoner på hotellet i helga, sier Moe. Men så åpner vi igjen tirsdag.

- Hva er bakgrunnen for at dere kan åpne igjen tirsdag?

- Da har vi fått henta oss inn igjen, sier Moe.

Restaurant, bar og kafe har vært stengt.

- Vi har ikke kunnet tilby den servicen som vi ellers ville hatt. Vi har kun hatt overnatting , med redusert frokost, og gjennomført en del møter, sier Moe.

- Hvordan reagerer gjestene?

- Vi har fått noen negative reaksjoner, men de fleste skjønner at dette er utenfor vår kontroll, og at vi som er her står på.  Men streiken er en veldig stor økonomisk belastning for firmaet og hotellet, med en streik på verst tenkelig tidspunkt.

- Hvordan da?

- Det er en tøff tid med oljekrisen, en tøff tid for Vestlandet, og det etter en tøff vinter beleggsmessig  på hotellene i vårt område. Vi rammes hardt av streiken, også økonomisk. Det er trist, sier Moe. Han understreker samtidig at streiken plutselig kan bli avblåst, og at hotellene da åpner så snart de bare kan.

Flere driver som før

Flere av hotellene i Ålesund klarer seg godt under streiken.

- Vi er ikke noe særlig rammet ettersom vi er et såpass lite og privat hotell. Det er ikke så mange som er med i fagforeninga. Vi har det egentlig veldig bra under streiken, ettersom vi får alle gjestene, forteller resepsjonist ved Hotel Brosundet, Maja Rones.

Heller ikke Clarion Collection Hotell Bryggen blir rammet så hardt av streiken.

- Nå er vi bare tre stykker som er organisert, så vi er ikke så hardt rammet. Slik vi gjør det nå må vi som er ledere ta litt vakter i drift, men vi kommer ikke til å stenge, og vi klarer å opprettholde god drift fremover, sier hotelldirektør, Camilla Espeseth.

Quality Hotel Waterfront rammes derimot hardere, og skriver på sin facebook-side at de fra og med lørdag 30. april må holde hotellet stengt for overnattende gjester. Etter planen skal hotellet åpne for innsjekk den 5. mai klokken 15.00. Alle planlagte dagsarrangement vil gå som planlagt, skriver hotellet og lover å være tilbake i normal drift i en fei, dersom streiken avblåses.