En eldre mann fra ei av nabokommunene til Ålesund ble tiltalt av politimesteren i Møre og Romsdal for truende adferd etter en episode utenfor mannens hjem i august i fjor.

Ifølge tiltalen skulle mannen ha truet ei kvinne ved å skyte et skudd i lufta da hun og hunden kom gående langs en turveg som går forbi mannens hus.

Luftet hunden

Ifølge kvinnas forklaring skal hun ha svært ute på en luftetur da hun løsnet halsbåndet på hunden rett ved mannens hus. Hunden forsvant noen minutter før den kom tilbake. Da hørte hun et skarpt smell og et prosjektil passerte mellom henne og hunden og slo ned i bakken om lag ti meter unna.

Hun kastet seg ned på bakken og ble veldig redd.

- Så ikke folk

Mannen på sin side hevdet at han var plaget av løse hunder i området. Han så ikke kvinna og skjøt et skudd i bakken for å skremme hunden som hadde kommet inn på mannens eiendom. Han ropte flere ganger uten at noen svarte før han skjøt kontrollert i bakken for å skremme hunden.

Med bakgrunn i begges forklaringer fant retten det bevist at den tiltalte mannen fremsatte trusler, men ikke at han handlet med forsett.

- I nærværende sak var ikke tiltalte kjent med at det befant seg personer i nærområdet, heter det i dommen.

Mannen ble derfor frikjent.