Det melder selskapet i en børsmelding fredag. Reduksjonen tilsvarer 8 prosent av kapasiteten i Stressless-segmentet i andre kvartal 2016.

Kapasitetsendringen gjøres ved fem av konsernets fabrikker på Nordvestlandet, ordresituasjonen i konsernets øvrige segmenter er god og kapasiteten i disse berøres ikke, heter det i børsmeldingen.

Rammer solidarisk

Tiltaket rammer 700-800 ansatte ved fabrikkene i Sykkylven, Hareid og Hornindal.

– Det er ikke noe positivt å ha lite å gjøre, men når ting først er som det er, mener vi dette er den beste måten å gjøre det på. På den måten blir alle berørt, også ledelsen, sier hovedtillitsvalgt Edvard Lie i J.E. Ekornes til smp.no.

– Noen vil kanskje si at det går såpass bra nå at man kunne latt bunnlinja ta støyten?

– Nå går alle ut en dag i uka med halv lønn. Om vi for eksempel skulle permittere 20 prosent av de ansatte, måtte bare noen få tatt støyten, svare Lie.

Går godt

Dette skjer kort tid etter at konsernet meldte om rekordomsetning fra 1. kvartal, og et driftsresultat på det dobbelte av samme periode i fjor.

– Vi har lagt bak oss et kjempekvartal, og ha troa på at dette skal gå bra. Nå er det lite ordrer en tid framover, men etter ferien skal vi ut med nye modeller i markedet. Det ser vi positivt på, sier Lie.

Under generalforsamlingen i starten av mai ble det vedtatt å betale utbytte til aksjonærene på rundt 147 millioner kroner.