Ålesund-hotell vant for 4. år på rad:

Snart klar for å tilby fylkets beste hotellfrokost igjen

Hotelldirektør Sven Erik Moe ved Scandic Parken i Ålesund har fått to gode nyheter de siste dagene.

Snart klar Hotelldirektør Sven Erik Moe kan snart by på det som for 4. år på rad er kåret til den beste hotellfrokosten i Møre og Romsdal. Arkivbilde  Foto: Staale Wattø

Avtalen mellom Fellesforbundet og NHO Reiseliv
  • Fellesforbundet og NHO reiseliv er enige om en avtale som setter punktum for hotellstreiken. Streiken avsluttes lørdag den 21. mai klokka 12. Arbeidet skal gjenopptas senest ved arbeidstidens begynnelse, mandag 23. mai.
  • Det er enighet om at det årlig skal avholdes reelle lokale lønnsforhandlinger etter det sentrale oppgjøret. Til forhandlingene skal tillitsvalgte få utlevert lister over samtlige arbeideres individuelle timelønn. I bedrifter som er organisert i kjeder, skal kjeden avgjøre om forhandlingene skal skje på hver enkelt bedrift eller samlet sentralt for hele kjeden.
  • Det er enighet om et generelt lønnstillegg på 0 kr. I tillegg gis det et lavlønnstillegg på 2 kr per time og et garantitillegg på 1,77 kr per time. Ytterligere økes satsene med 1,23 kr per time.
  • Partene er enige om å bilegge alle tvister som har oppstått som følge av streiken, herunder rettslige tvister og uenighet knyttet til påstander om boikott/blokade, streikebryteri etc.
  • Fellesforbundet vil sende avtalen ut til uravstemning. NHO Reiseliv vil også sende avtalen til avstemning.
  • (Kilde: Riksmeklerens møtebok)
Nyheter

Lørdag kom nyheten om at hotellstreiken var over, og dagen før, ble det klart at hotellet hans igjen gikk av med seieren i konkurransen om å servere den beste hotellfrokosten i Møre og Romsdal.

Kåringen arrangeres av Twinings  og omtales som et uoffisielt norgemesterskap i hotellfrokost.

– Det er naturlig nok veldig gøy, men i den situasjonen vi var i da, var det ikke rette tidspunktet å feire på, sier Moe til smp.no.

Les også: Streiken over - jobber for å åpne hotellene

NHO-topp: – Alle har tapt på hotellstreiken

Glad streiken er over

At de mer enn 7200 hotellansatte kommer tilbake på jobb, er langt viktigere. Lørdag var de i full gang med å få alt opp og gå til normal drift.

– Jeg er veldig glad for at streiken er over, og at vi kan komme i gang med det som vi elsker å drive med, sier Moe.

Parken-hotellet åpnet allerede fredag med enkel drift, fordi de skulle ha selskap lørdag.

– Men det var stort sett bare rom og enkel frokost. Lørdag åpner kafeen, og utpå kvelden åpner vi restauranten og baren, sier Moe.

Fordi det krever ekstra innkjøp, vil suksessfrokosten først være oppe og gå fra mandag eller tirsdag.

– Har tapt store summer

Moe er også administrerende direktør i Hotelldrift Ålesund As, som driver både Parken, Scandic Scandinavie og Thon Hotel Ålesund. Han vil imidlertid ikke mene så mye om resultatet som partene er kommet fram til.

– Det er noe verken jeg eller andre her lokalt i Ålesund kan påvirke. Det vi sliter mest med, er den økonomiske skaden vi er påført av streiken, sier han.

– Har du regnet på hvor mye det dreier seg om?

– Nei, men det er ingen tvil om at det er store summer som har forsvunnet, sier han.

Fellesforbundet forteller om resultatet.