Folk i harnisk over bru-stenging

Refser Vegvesenet i bru-saken

Bru-stenginga kom som et sjokk. Det vil få dramatiske konsekvenser for handels- og turistnæringen på Åndalsnes.

Ivar Åndal er svært kritisk til Statens vegvesen.  Foto: Johan Behrentz

Nyheter

Det sier Ivar Åndal, som eier Grand Hotel Bellevue til smp. no. Han er like oppskaket som mange i Rauma etter at det ble klart at Rauma Bru kan bli stengt i lang tid på grunn av vedlkeholdsarbeid. Saken er det store samtaletemaet blant folk i Rauma i dag.

Refser Vegvesenet

– Statens vegvesen har ikke tatt denne saken alvorlig nok fra starten av. Det er tross alt hovedpulsåren mellom Møre og Romsdal og Østlandet vi snakker om, sier Åndal, som sammen med turistnæringen nå går inn i den mest hektiske perioden av året. Åndal mener deler av turistnæringen er helt avhengig av de månedene vi nå går inn i.

– Hvilke konsekvenser får denne stengninga?

– Jeg er redd for at noen kan gå under på grunn av dette. Det er lagt mye energi og penger for å legge tilkrette for turister, og så kommer dette, sier Åndal, som for egen del er glad for at man har forhåndsbestillinger som dekker opp noe.

Gjennomgangstrafikken vil man imidlertid kunne tape.

– Vi driver restauranten i det nye Tindesenteret, og jeg ser ikke bort fra at vi vil tape noe trafikk der. Det er å håpe at Tindesenteret i seg selv trekker til seg turister som velger å ta den ekstra svingen ned til sentrum, sier Åndal.

Ifølge Åndalsnes Avis vurderer Vegvesenet ei midlertidig bru fra Forsvaret.

I lang tid har det vært arbeid med Rauma Bru, som nå kan bli langvarig stengt.