Dømt for massiv samboervold

Ung mann må sone ett og et halvt år i fengsel for vold og mishandling av sin daværende samboer.

Domstol. Tingrett. Illustrasjon.  Foto: Nils Harald Ånstad

Nyheter

En mann i begynnelsen av 20-årene er i Sunnmøre tingrett dømt til fengsel i ett år og seks måneder for vold, mishandling, og narkotikabruk.

Ifølge dommen skal mannen ha vært svært voldelig og manipulerende over for sin daværende samboer i Ålesund. I løpet av en 14 måneders periode slo, lugget, dyttet og sparket han kvinna i økende grad gjennom samboerforholdet.

I retten forklarte kvinna hvordan volden utviklet seg og at hun gruet seg til å dra fra jobb siden hun ikke visste hvilket humør mannen var i.

"Klikket" for småting

Små bagateller, som en uredd seng eller at posten lå på feil plass, kunne utløse voldsomt sinne som endte i fysisk vold.

- Han krevde også tilgang til hennes mobil og passord. Kvinna ble påført fysiske skader, blant annet en brukket finger, heter det i dommen.

Mannen innrømte volden og beklaget sin oppførsel i retten. Han er vokst opp i utlandet med en oppveskt preget av vold, oppbrudd og ustabilitet. I løpet av de siste årene utviklet han et narkotikaproblem, som han nå får hjelp for.

Siden mannen er tidligere ustraffet og gitt strafferabatt på grunn av tilståelse, ble han dømt til fengsel i ett år og seks måneder, ikke to år som retten normalt ville vært en passende straff.

Vold

Han ble også dømt for vold mot offentlig tjenestemann, da han ved en anledning slo en politibetjent i ansiktet med knyttet hånd under en pågripelse. Mannen var også tiltalt for vold mot en annen tidligere kjæreste, men ble frifunnet for dette da retten ikke fant det bevist at volden var gjort "med vilje".

Han ble også dømt for besittelse av narkotiske tabletter og bruk av narkotika.

I tillegg til fengselsstraffen må han betale 40.000 kroner i oppreisningserstatning til sin tidligere samboer.