Det opplyser hans forsvarer, advokat Torgeir Hovland Langva, til TV 2. Ifølge Langva har ikke 30-åringen tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.

En politihund ledet føreren sin rett til en adresse der 30-åringen ble pågrepet natt til torsdag. Han ble avhørt torsdag ettermiddag.

Politiet har blant annet gjort undersøkelser om hvorvidt mannen kan knyttes opp til en drivstoffkanne som ble funnet utenfor den brennende kirken.

Lokal innsats

Brannen i den gamle trekirken i Vestnes i Møre og Romsdal ble slokket etter iherdig lokal innsats der mye av kledningen måtte rives for at brannmannskaper skulle komme til.

– Brannen ble slukket med stor innsats fra lokalbefolkningen. Nå må vi finne ut hva som egentlig skjedde da det begynte å brenne, sier lensmann Jan Magnar Sandvik i Vestnes til NTB.

Foruten at politihunden gjorde det mulig for tjenestemennene å foreta en pågripelse raskt, lå også funn på stedet og vitneobservasjoner til grunn for pågripelsen av den mistenkte mannen.

Nesten 40 brannfolk fra Vestnes, Vatne og Tomrefjord deltok i arbeidet med å slukke kirkebrannen. Flere folk på stedet bar ting ut av kirken i håp om å berge inventaret, og kirkeverge Tomren bekrefter at verdigjenstander fra kirken ble brakt i sikkerhet.

Sjokkert ordfører

Fiksdal kirke er en trekirke fra 1866 som ligger i Fiksdal sogn i Indre Romsdal prosti. Kirken har langplan og 200 sitteplasser, ifølge Kirkebyggdatabasen.

Ordfører Geir Inge Lien (Sp) i Vestnes berømmer bygdefolket for innsatsen de gjorde for å begrense brannen. Han sier til Sunnmørsposten at han mottok meldingen om brannen med sjokk og vantro.

– Her er man både døpt og konfirmert. Her ligger våre kjære begravd. Kirken er et bygg både for glede og sorg gjennom generasjoner. Dette sitter dypt i folkesjela i kommunen, og ikke minst i bygda, sier Lien. (©NTB)