Bekreftet: Vil legge ned HV11 og Setnesmoen

Oslo (NTB): Regjeringen foreslår å legge ned til sammen elleve større og mindre anlegg i sitt forslag til langtidsplan for Forsvaret.

HV 11 er foreslått nedlagt.  Foto: HV-distrikt 11

Nyheter

Anleggene som foreslås faset ut er Kjevik, Karljohansvern, Kjeller, Setnesmoen, Grunden 22, Hovemoen, Nærøysund, Trondenes, Åsegården, Harstad Syd og Andøya.

I tillegg foreslår Regjeringen å legge ned Møre- og Fjordane heimevernsdistrikt 11.

-Skuffet

- Det er utrolig skuffende at Frp- og høyreregjeringen går inn for å legge ned HV 11 på Setnesmoen og ni andre baser. Jeg hadde ventet bedre av partier som kaller seg selv forsvarsvennlige. Dette vil radere bort all forsvarsaktivitet i store deler av landet, sier Per Vidar Kjølmoen i aksjonsgruppa Vern av HV-11 i en pressemelding.

- Regjeringen legger opp til å bygge opp et enda mer spisset forsvar med offensive kapasiteter, framfor det tradisjonelle invasjonsforsvaret bygd for å forsvare landet mot angrep utenfra. Jeg er meget usikker på om dette faktisk bidrar til mer sikkerhet for Norge, sier Kjølmoen.

Tidligere har et samstemt politisk miljø i Møre og Romsdal gått inn for å bevare HV 11. Nå blir det opp til de andre politiske partiene å få gjennomslag for at HV11 og andre baser skal få bestå.

- Det er utrolig viktig nå at alle gode krefter står på for å jobbe inn mot de andre partiene på Stortinget. Jeg lurer også virkelig på hva Harald Tom Nesvik har drevet med i denne saka. Ikke bare er han parlamentarisk leder for Frp, men han sitter også i forsvars- og utenrikskomitéen, sier Kjølmoen.


- Jeg må nesten minne om hva Nesvik selv sa i 2011 om nedleggelse av HV 11.  «Reinspikka galskap. Katastrofalt hvis tilhørighet og lokalt engasjement blir borte.»