Meldingen om salget ble lagt ut på Tokyobørsen i formiddag. Overfor Sunnmørsposten bekrefter Roger Hofseth i Hofseth International at han er på kjøpersiden.

- Vi skal eie 50 prosent sier Roger Hofseth, på telefon fra Japan.

Av børsmeldingen går det fram at salgssummen er en milliard kroner. Hofseth International danner et joint venture-selskap sammen med japanske Yokohamo Reitu.

Pedersen: – Avgjørende at drifta blir videreført i Storfjorden og Ålesund (krever innnlogging)

– Nytt og spennende

Dette er et selskap som fra før en er samarbeidspartner for Hofseth-selskapene, sammen med Alliace Seafoods, et datterselskap av Yokorei-konsernet.

- Nå skal vi skape et nytt og spennende selskap, sier Roger Hofseth.

Fjordlaks Aqua har sine aktiviteter i Storfjorden, og driver ørretoppdrett. Etter det Sunnmørsposten kjenner til har Fjordlaks Aqua vært til salgs en god stund, og flere aktører har vært i forhandlinger.

– Viktig selskap for regionen

Det er langt mellom hver gang oppdrettselskaper er til salgs i Norge, og tidligere har små lokale selskap stort sett havnet hos Marine Harvest eller Salmar.

- Fjordlaks er et viktig selskap for regionen. Jeg er glad for at vi får til en løsning som er med på å sikre lokal eierskap av lakseselskapet, sier Roger Hofseth i Hofseth International.

Les flere næringslivsnyheter på smp.no

– Heiv meg rundt

På samme måte som selgeren i Fjordlaks, Anders Pedersen, er han en gründertype. Han har bygd opp et konsern som først og fremst har satset på videreforedling av laks. Kjøpet av Fjordlaks vil sikre råstoff til produksjonen.

- Da jeg fikk vite at Fjordlaks Aqua var til salgs heiv jeg meg rundt. Heldigvis fikk vi det i boks, sier Hofseth.

Roger Hofseth bekrefter overfor Sunnmørsposten at Hofseth International skal eie 50 prosent. Foto: Torill Myren