Sesong for sykkeltjuveri

Tall fra Finans Norge viser at det ble erstattet 11.895 sykler til en verdi av mer enn 69 millioner kroner i fjor.

SYKLER: Opp mot 60.000 sykler blir hvert år stjålet i Norge, tror Arvid Steen, pressekontakt i Tryg Forsikring. 

Nyheter

Rundt 80 prosent av alle tjuveriene utføres ikke av profesjonelle sykkelbander, men av personer som er ute etter transportmiddel, eller raske penger der og da. Denne gruppa har ikke med seg avansert kutteverktøy, skriver Tryg Forsikring i ei pressemelding.

– Selv om tallene er høye i seg selv, vet vi at det er store mørketall, i og med at sykkelen må ha en viss verdi før eieren ser seg tjent med å bruke forsikringen sin. Vi har grunn til å tro at det egentlige tallet på stjålne sykler kan være så høyt som 60.000 i året, sier pressekontakt i Tryg Forsikring, Arvid Steen.

Har du en sykkel til verdi på over 10.000 kroner, så bør du vurdere egen sykkelforsikring, mener Steen.