- For dyrt

Telenor mener et nytt tilbud om bruk av nødnettsmasta ved Trollstigen for å oppnå mobildekning har for høye kostnader.

Trollstigen. Arkivfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix 

Nyheter

Før helga fikk Telenor oversendt et nytt tilbud fra Motorola Solutions om bruk av masta for nødnett ved Trollstigen, melder NRK Møre og Romsdal. Området rundt Trollstigen har dårlig mobildekning, og på ei 11 kilometer lang strekning mellom Trollstigen og Valldal er det ikke mulig å ringe etter hjelp.


Taus telefon for turistane

Heller ikkje i sommar blir det mobildekning på heile strekninga frå Valldal til Trollstigen. Det køyrer årleg over 800.000 turistar her.


Og, til kanalen sier dekningssjef Bjørn Amundsen at Telenor ikke kommer til å takke ja til tilbudet.

– Jeg har ikke studert tilbudet i detalj, men da jeg så kostnadene i årlig leie er det helt umulig å forsvare. Kostnadsforslagene er basert på helikopter, diesel, ombygging og drifting som har enorme kostnader.

Dekningssjefen sier videre til NRK at Motorola vil ha et engangstilskudd på mer enn 500.000 kroner for å være med og at de årlige kostnadene også vil beløpe seg til over en halv million kroner.

Mens Tor Helge Lyngstøl, direktør i Direktoratet for nødkommunikasjon sier til NRK at de årlige kostnadene i tilbudet er reelle, skal Motorola Solutions ikke ha ønska å kommentere saka.