- Ikke et hus man kjøper for å leie inn folk til å sette det i stand

Den som kjøper dette huset i Ystenesgata i Ålesund må regne med at det må en god del arbeid til for å sette det i stand.
Nyheter

Et gammelt trehus fra rundt 1880 - Ystenesgata 5 i Ålesund, er lagt ut for salg. Med ei prisantydning på 1.9 millon kroner heter det i annonsen til Møre Eiendomsmegling at det søkes etter «ny nevenyttig eier med ståpåvilje».

- Sånn cirka hvor nevenyttig må man være, på en skala fra 1 til 10?

- 10, humrer eiendomsmegler Nils Arne Riise.

- Jeg ser ikke for meg at dette er et hus man kjøper for å leie inn folk til å sette det i stand. Snarere fordi man gleder seg til en prosess. I utgangspunktet kan man ikke rive det heller, legger han til. Selv om det over 130 år gamle huset ikke er freda, er det verna, og i annonsa heter det at «det er lurt å konferere med kommunen før man setter i gang arbeidet».

Visning onsdag

Onsdag ble det holdt visning i det lille huset, som oppgis å ha et bruksareal på 39 kvadratmeter i 1. og 24. kvadratmeter i 2. etasje.

- Kom det noen?

- Det gjorde det. 4-5 personer i alt, både folk som bare var nysgjerrige, men også det jeg vil si er potensielle kjøpere, sier Riise. Da smp.no var i kontakt med han, onsdag kveld var det imidlertid ikke kommet noen konkrete bud på huset.

- Det er kanskje satt opp ny visning igjen en av dagene?

- Nei, det er det ikke, og vi må vurdere om vi skal ha ei visning til nå, eller kanskje vente til over ferien. Foreløpig tror jeg vi sier at det i det videre blir visning etter avtale. Hvis noen er skikkelig interessert, sier megleren.

Mens sånne annonser ofte inneholder formuleringer som «med pent opparbeida hage» eller «med kjøkken av nyere dato» heter det blant anna om Ystenesgata 5 at huset «begynner å merke at alderen tynger» eller rett og slett at «det er et kjøkken i hver etasje».