Molde vokser – fikk ja fra Nesset og Midsund

Det brøt ut jubel i rådhuset da det ble klart at Molde får med seg Nesset og Midsund inn i en storkommune. Neste deltaker kan bli Gjemnes.

Molde by. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix 

Nyheter

En halvtime etter at kommunestyret i Molde hadde innledet sommerferien med lasagne, kom beskjeden om at flertallet av kollegaene i nabokommunene Nesset og Midsund hadde stemt for sammenslåing. Stemmetallene var henholdsvis 12-9 og 10-7, ifølge Romsdals Budstikke.

– Vi har vært seriøse og laget gode, seriøse avtaler som vi nå skal følge opp. Forhandlingene har vært gode, vi har hatt et godt klima. Nå tror jeg Gjemnes kanskje vil følge Nesset, sier ordfører Torgeir Dahl.

Gjemnes som også har inngått avtale med Molde og Nesset, skal gjøre vedtak i neste uke.

Aukra og Vestnes har allerede stemt ned sammenslåing med Molde. (©NTB)