Nå har Marcus og Martinus-feberen kommet til Ålesund

Trafikkaos i Ålesund

Enorme køer på Moa.  Foto: Nils Harald Ånstad

  Foto: Smp-tipser

  Foto: Staale Wattø

  Foto: Eirik Meling.

Nyheter

Det er fortsatt lange køer utover mot Giske, og operasjonsleder ved Sunnmøre politidistrikt, Tor Andre Gram Franck opplyser om at politiet prøver å prioritere bussene og drosjene.

- Men så er det jo ikke alle som skal til Sommerfesten heller. Det er folk som skal ut til flyplassen også så vi gjør vårt beste for å prøve å løse opp køene, opplyser han. Smp.no fikk også tips om at en buss ble observert i på vei ned i Valderøytunnelen i motsatt kjørefelt.

- De samme reglene gjelder for busser som for alle andre kjøretøy. De skal holde seg på riktig side av veien, sier Gram Franck om den hendelsen.

Følg vårt livestudio fra Sommerfesten på Giske her.

Stengte tunnelene

Momentium melder om at konserten med Marcus og Martinus er utsatt til klokka 15.00 slik at folk skal ha muligheten til å komme seg utover i tide.

Klokka halv ett melder politiet om store trafikale problemer i sammenheng med Sommerfesten.

- Sommerfesten på Giske. Store trafikale utfordringer. Minner på nytt om at det er satt opp busser. La bilen stå, buss å gå, heter det i Twittermeldingen.

Oppdatering: Nå er tunnelene igjen åpne, men politiet oppfordrer de som har tenkt seg ut på Sommerfesten om å ta buss.

Klokka 11.50 melder politiet på Twitter at Valderøytunnelen og Ellingsøytunnelen stenges foreløpig til de er tømt for biler.

- Det står kø i begge tunnelene i retning Valderøy, heter det i meldingen.

Det er Statens Vegvesen som har stengt tunnelene.

- Det er regler om at det ikke skal være køer i tunnelene, så det er derfor tunnelene er stengt. Vi jobber nå for å få løst opp køene og oppfordrer folk til å kjøre forbi Giske og videre innover for å slippe av folk, opplyser operasjonsleder ved Sunnmøre politidistrikt, Tor Andre Gram Franck til smp.no.

På Twitter melder politiet også at det er flere biler som blir sendt forbi Giske som velger å snu i kjørebanen litt lenger fremme.

- Skaper unødvendig fare, heter det i meldingen.

Kaos på Moa og i Molde

Klokka 14.00 går Marcus og Martinus på scenen på Giske og at de er trekkplasteret er helt klart. På Moa der det er satt opp ekstra busser til Sommerfesten og busskøene strekker seg bortover langs hele Moa.

- Jeg vil tippe at det i alle fall er en og en halv time ventetid for å komme seg på bussen, forteller vår reporter på stedet. Tips indikerer at det også er enorm pågang over Moldefjorden.

Enorm interesse

Ronny Stokke i Momentium er sikker på at Marcus og Martinus er grunnen.

- Dette er nok utelukkende på grunn av Marcus og Martinus. De har fått den superstjernestatusen og vi har aldri opplevd så stor interesse under Sommerfesten. Vi har fått endeløse spørsmål, e-post og henvendelser om å få møte duoen, sier han til smp.no.

- I fjor var det en 50- 60 jenter som campet utenfor inngangen får å se Isac Elliot, men det er ikke i nærheten av det samme trykket som vi har i år.

En smp-tipser forteller at det også går veldig sakte gjennom Valderøytunnelen.

Les også: – Vi har aldri opplevd noe lignende med tanke på tilbakemeldinger på en artist til Sommerfesten