«Byrampen» er knust i løpet av natta

Det er glasset på utsiktspunktet som er knust. Ved siden av ligger det en stor stein.

Hærverk på «Byrampen».  Foto: Steven Bendal

Nyheter

I løpet av natta har glasset på utsiktspunktet «Byrampen» blitt knust. Hvordan det har skjedd er ikke på det rene, men steinen som ligger igjen på rampen skal ha ligget på et punkt som er lavere enn rampen.

– Den steinen lå inne ved trappeløpet, på et lavere nivå enn byrampen. Den må ha blitt løfta opp et trinn og ført utover, sier Steven Bendal, avdelingsingeniør i Ålesund kommune.

Bendal anslår at steinen som er brukt veier mellom 15 og 20 kilo. Han er også klar på at det dreier seg om hærverk.

– Da jeg fikk høre om dette så tenkte jeg umiddelbart at det kunne være en stein som hadde løsnet lenger oppe og trillet ned den bratte trappa, men det var det åpenbart ikke. Jeg kjenner igjen steinen og den veier noen kilo, så den har ikke beveget på seg ved en tilfeldighet. Den har blitt løftet, slår Bendal fast.

Gjør som flere enn 28.000 andre - lik smp.no på Facebook

Ønsker ikke stenging

I morgen begynner arbeidet med å utbedre skaden, men det er ikke sikkert at det kan gjøres raskt.

– Jeg vil ta kontakt med leverandøren og hvor raskt vi kan få på plass et nytt glass. Det er midt i sommertida, men jeg syns vi bør få den på plass raskt. Også vil vi løfte steinen tilbake til der den var, sier Bendal.

Han forteller at platen består av to sikkerhetsglass, hvor det ytterste er helt.

– Det henger godt sammen og er sterkt, men det har løsnet litt glassbråt som har falt ned. Det skal vi rydde bort. Det er sikkert der, men barn kan kanskje skade seg hvis de stryker hånden mot det knuste glasset.

Foreløpig er «Byrampen» sperret av med sperrebånd.

Unødvendig

Bendal er oppgitt over at noen har tatt seg bryet, for det virker ikke som om hærverket er et øyeblikks innfall.

– Det er veldig dumt og unødvendig. Jeg forstår det ikke helt. Det er merkelig at folk skal finne på slike ting. Jeg håpte at ting skulle få være i fred der oppe, sier han.

Tips

Politiet etterspør tips i saken.

– En stor stein er flyttet oppover i terrenget og trillet inn i glassveggen og knust denne, tvitrer politiet på Sunnmøre.

Utsiktspunktet er et populært sted å ta en utkikk over byen, enten på veg opp eller ned trappene fra Fjellstua.

En tipser som har gått tur på Aksla i formiddag forteller at det ser ut til at det er gjort hærverk flere steder på Aksla. Blant annet øverst på toppen av trappene.

– Der fant vi en stein som tydelig var revet ut av muren og slengt nedover. Til slutt kom vi ned til utsiktspunktet «Byrampen», der var pleksiglasset i front knust og det lå en stor stein midt på rampen, forteller mannen som ikke ønsker navnet sitt på trykk.

Politiet kan nås på 02800.

Les flere nyheter fra Ålesund her