Knuste løyperekorden:

Her er Norges første mester i ultraløp

- Dette er det verste jeg noen gang har gjort. Det føles som jeg aldri har hatt det så vondt.
Nyheter

Det sier den nybakte norgesmesteren Malene Blikken Haukøy (Høyang) etter å ha fullført Hornindal rundt som blir sett på som Norges tøffeste fjelløp.

75 kilometer og 5600 høydemeter la hun tilbake på 10:32:39. Med andre ord knuste hun den gamle løyperekorden på 13:02:45 og var i ensom majestet blant kvinnene.

Stolt

- Det er veldig stas. Jeg hadde et håp om å ta gullet, men i så lange løp kan absolutt alt skje. Jeg forventet å bruke rundt 10,5 timer, så jeg beregnet ganske bra, gliser hun.

Blikken Haukøy gjorde lurt i å begynne rolig for så og økte tempoet etter hvert.

- Det er ekstremt langt og gjør man feilen med å gå for hardt ut skyter man seg selv i leggen. Jeg tvang meg selv til å holde igjen og få i meg nok mat underveis, forteller hun.

Feirer med noen ekstra timer på øyet

Til vanlig driver hun med randonee, men har de siste årene fått øynene opp for fjelløp. Hun deltok også i fjor på Hornindal rundt, men grunnet dårlige forhold måtte løperne snu halvveis i løypa og løpe tilbake. Dermed ble det en annen løype og tida hennes fra i fjor ble ikke en gyldig rekord. Det ble derimot tida i år!

- Nå skal jeg hjem og feire med å sove skikkelig ut. Det er det eneste jeg orker nå.

Favoritt vant

I herreklassen vant favoritt Lars Erik Skjervheim (Voss IL) på tida 8:56:23.

Ola Hovdenak (Skåla IL) kom som nummer to på tida 9:29:00, mens 3.plassen gikk til Erik-Sebastian Krogvig (Bergen løpeklubb), 9:33:08.

Selv om det går mot natt er det forsatt mange ute i løypa. Du kan følge de resterende løperne på hjemmesiden til løpet.