Dette må du huske når den firbeinte skal på pensjonat

De fleste dyrepensjonater stiller med det meste av utstyr, men noen forberedelser må man likevel gjøre før hunden eller katten skal på pensjonat.

Når hundene skal på pensjonat er det viktig å ha vaksinasjonskortet i orden.  Foto: Carsten Rehder/DPA/NTB scanpix

Nyheter

Mange har benyttet seg av dyrepensjonat for sine firbeinte venner når de skal på ferie. De fleste dyrepensjonater stiller med alt nødvendig utstyr, men noen forberedelser må gjøres. Det viktigste av alt er å ha vaksinasjonen i orden. Samtlige av dyrepensjonatene på Sunnmøre krever gyldig vaksinasjon.

Vaksinen skal ikke være eldre enn to år og tas senest 14 dager før. Ingen av pensjonatene tar imot hunder eller katter uten gyldig vaksinasjonskort. Det bekrefter Aud Tverberg ved Tverberg Hunde- og kattepensjonat i Syvde.

- Alle dyrene vi tar imot her må ha gyldig vaksine og markekur, sier hun til smp.no. Ellers råder hun eiere til å komme en tur innom før de reiser på ferie for å gjøre seg kjent. Pensjonatet stiller selv med alt av utstyr, men noen eiere pakker kofferten full, også for de forbeinte.

Flere av hundepensjonatene ber også eiere om å si ifra på forhånd dersom hunden deres har løpetid. Noen av hundepensjonatene tar heller ikke imot hunder med løpetid. Olegarden Hundepark i Sykkylven er et eksempel på dette.

Se bilder: Fylles opp av firbente sommergjester 

- Vi tar ikke imot tisper med løpetid og dette er noe eierne må opplyse om på forhånd. Det er imidlertid ikke alltid de er klar over det og vi gir uansett tispene tabletter for å utsette løpetiden, opplyser Leif-André Grimstad ved hundepensjonatet.