Heldigvis stiller Båtfestivalen med værgaranti i år, for det er ikke akkurat strålende sommervær i vente de neste dagene. Men været, som så mye annet, er jo relativt. Det er verken snøstorm eller orkan i vente, men det er ikke en ytterst positiv meteorolog som kikker inn i krystallkula (avanserte værmodeller).

– Jeg har jo ikke noen gode nyheter. Det vil fortsatt være et tungt skydekke over Sunnmøre, med byger i indre strøk. Litt tørrere blir det i ytre strøk, men verken i dag eller i morgen kan jeg garantere at det blir tørt. For øyeblikket er det et tungt skydekke, som også i går og dagen før der, forteller Geir Ottar Fagerli, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt.

Temperaturen fram mot lørdag blir på mellom 15 og 20 grader. Utsiktene til en fineværsdag er best på fredag.

Se programmet for Ålesund båtfestival (ekstern lenke)

– Fredag kommer det et værvindu. Da er det håp om kortere perioder med sol, stigende temperaturer og oppholdsvær, sier Fagerli.

Men det varer ikke lenge.

– Det blir ikke noe fint vær i helga. Lørdag kommer det et lavtrykk inn fra vest. Det vil gi varmere luft, men mer regn, forteller meteorologen.

Med Båtfestivalen i Ålesund så er naturlig nok en del opptatt av hvordan været er til sjøs. Og der blir det ikke så aller verst.

Les også: Omfanget av årets festival var lenge usikkert

Flere Ålesund-nyheter? Sjekk vår byside