Fly Board-show i Brosundet

Litt av en oppvisning for de frammøtte

Grå himmel, mørkt vann. Hundrevis samlet seg i Brosundet for å se Fly Board-show.

Se Simen Bekkenes (18) gjøre de utroligste triks i lufta under Fly Board-oppvisningen i Brosundet onsdag. Bekkenes har holdt på med dette i tre måneder, og tar sikte på VM i Dubai i desember.

Nyheter

– Hey, hey Ålesund! Er dere klare?

Carl Jacob Johansen egger opp publikum gjennom mikrofonen.

Barn, voksne og turister følger spent med fra alle mulige plasser. Simen Bekkenes (18) har fått på seg utstyret. Til beina har han festet et slags brett, i hånda har han en kontroll, og et langt rør er festet til en vannscoter.

Sekunder senere svever han 20 meter over Brosundet og vannscooteren - presset opp av vanntrykket som blir sugd opp gjennom gjennom røret fra vannscooteren.

Carl Jacob Johansen har deltatt i VM fire ganger.  Foto: Nikolas Birkevold Farstad

 

Rytmene smeller mellom husene i sundet idet noen blant publikum gisper, barna ler og andre klapper.

Det er litt av en oppvisning som blir presentert publikum. Bekkenes danser i lufta, tar doble og triple saltoer eller et dypdukk i ren supermannstil i det middels tempererte vannet.

Showet er åpenbart populært blant de oppmøtte som nå og da blir stående i vannsprut fra fly boardet.

Enkelt

– Å få til det helt enkle er lett. Å være en meter over bakken og bevege seg rundt får alle til. Noen klarer til og med en salto på første kursdagen, forteller Johansen.

Bekkenes har holdt på med dette i tre måneder. Nå tar han sikte på VM i Dubai i desember. Det satser også Johansen på.

– Jeg hadde prøvd det før, men nå har jeg holdt på aktivt i tre måneder. Jeg håper å delta i Dubai, og med progresjonen min så er det mulig, men nivået er veldig høyt, sier Bekkenes til smp.no etter å ha kommet på land.


Grått, grått og muligens litt sol

Årets Båtfestival starter i Ålesund i dag, men værgudene spiller ikke akkurat på lag.

Etter at Bekkenes har trikset til rytmene i ti minutter, tatt en hundremeters sveip bortover i Brosundet og hilst på Elias-båtene som frakter barna rundt på en snartur, så vender han tilbake til land.

Da tar Johansen over. Triksene blir gjort fra enda litt større høyde, skruene er enda litt større og dykkene enda litt dypere. Selv har han vært med i VM fire ganger.

Salto av Simen Bekkenes.  Foto: Nikolas Birkevold Farstad

 

– Jeg er litt usikker på hvor dypt det er her. Forrige uke holdt jeg på å knekke nakken mot bunnen, forteller han.

VM-deltakeren forteller at nivået der er enda høyere.

– Der tar de fire saltoer. Jeg kan ta mer enn i dag, men holdt litt tilbake. Det har med dagsformen å gjøre, og man trekker seg litt når man har vært i bunnen slik jeg var forrige uke, men med litt bedre vær og litt mer trening så kan det bli enda bedre ut over i uka, forteller han.

Showet avsluttes med at Bekkenes "sitter på" med Johansen, før han hopper fra 20 meters høyde, tar en baklengs salto og lander i vannet. Idet Bekkenes går i land han han blitt som en rockestjerne blant de minste. «High fives-ene» slitter løst når han går opp landgangen.

Aldri sett lignende

(fortsetter under bildet)

Fra venstre Barry Kaufman, Laura Stadnik, Ruth Sather og Ken Wiktor.   Foto: Nikolas Birkevold Farstad

Amerikanske Barry Kaufman og Ken Wiktor møtte kanadiske Ruth Sather og Laura Stadnik på cruiseskipet fra Amsterdam. Sammen tilbringte de dagen i Ålesund.

– Jeg har aldri sett noe lignende. Jeg har sett noen videosnutter av fly board på internett som varte i noen sekunder, men aldri noe slikt som dette, sier Wiktor.

De er alle enige om at showet var et høydepunkt.

– Nå gjenstår bare å prøve lutefisk, sier de fire skjelmsk mens de forteller ivrig om turen til Norge. Alle er enige om at Ålesund er bedre enn Isfjorden, hvor de nettopp kom fra.

Seks om båtlivet:

– Det beste er friheten

En ting er båtfolket på Båtfestivalen skjønt enige om: båtlivet er fantastisk.


Ruth forteller at hun har vært i Ålesund tre ganger tidligere, at bestefaren hennes utvandret fra et sted mellom Vestnes og Ålesund på 20-tallet og at de har pleid å bli invitert på svineribbe med sprø svor av venner med norsk herkomst i Canada.

– Nå skal vi finne et sted hvor vi kan kjøpe en strikkegenser, jeg så en så fin en i Isfjorden tidligere, den var til innebruk, så går turen videre til Geiranger, forteller hun jovialt.

– Men først skal vi på Jugendsstilsmuseet, skyter Kaufman inn.

Les flere nyheter fra Ålesund her