Spennende liv i havet

Det er en folksom sommer ved Atlanterhavsparken.
Nyheter

Tidligere har dårlig vær betydd mer besøk for Atlanterhavsparken, men med de relativit nye og forbedrede uteområdet er det omtrent like mange besøkende når sola titter fram.

– Sesongen er ganske bra. Det er mye turister fra cruisebåter på denne tida, men vi får også mye besøk av nordmenn, forteller akvarist og dykker, Finn Refsnes.

Til vanlig ser han flest barn på akvariet, men har merket at om sommeren kommer det minst like mange nysgjerrige voksne som vil få med seg de mest populære attraksjonene, slik som pingvinene, selene, dykkershowet og aktivitetsrommet.

Noen som storkoste seg i aktivitetsrommet var Helle Mari Nybråten (5) og søskenene Martinus (6), Maja (10), Markus (4) og Mons Håkon (9) S. Myklebust fra Valldal.

Elsker sjøen

– Vi liker best å få plukke opp dyra, forteller den ivrige gjengen som plukker opp nesten alt.

– Vi vil lære om livet i havet, og liker egentlig alt, men de aller største krabbene og kråkebollene er litt skumle, forteller de og legger til at sjøpølser også kan være litt ekle.

– De aller beste å holde er ermittkrepser, konkluderer Martinus.

Familien Myklebust har båt, og barna elsker å fiske.

– Vi er veldig glad i alt som har med sjøen å gjøre. Det er veldig merkelig å se her hva som finnes der, men som vi ikke kan se, sier de.

Maja og Martinus er ikke i tvil om at dette er noe de vil finne ut mer om, og de utelukker ikke at det en dag er de som er å se i dykkerdrakt på akvariet.

– Vi trenger ingen sydenferie, så lenge vi har noe så kjekt å finne på her hjemme, sier de.

Turister

Hiskia og Lisa Wiesner har kjørt fra Leipzig i Tyskland for å tilbringe sommeren på Sunnmøre. De har leid et hus i nærheten av Larsnes, men tok i går turen til Ålesund for å besøke akvariet. For fjerde gang.

– Vi liker oss veldig godt her. Vi kjørte hit så vi kunne ha bilene og dra rundt og oppleve ting, og så skal vi fiske en del, forteller Hiskia som synes Atlanterhavsparken er bedre enn noen gang.

– Nå er selene våre nye favoritter. De var ikke her sist. Det har blitt kjempefint, sier hun.

Sjekk vår nye byside


Reiselivspris til Atlanterhavsparken

Atlanterhavsparken i Ålesund er vinner av Årets reiselivspris.Ny attraksjon på Atlanterhavsparken:

- Sjøstjernene er søte

Leona (5) fikk være med "besta" på jobb da Atlanterhavsparken åpnet nytt aktivitetsrom for barn.