Lørdag feiret Redningsselskapet 125 års-jubileum med markering på Rådhusplassen. Da overrasket festivalsjef Geir Østensen og prosjektleder Alf Terje Farstad med å overrekke Vandreskipet til regionsleder i Redningsselskapet, Bertil Holen.

- I år var det ingen tvil om hvem som skulle få Vandreskipet. Det måtte selvfølgelig gå til Redningsselskapet, sa Farstad på scenen. Vandreskipet fungerer som en vandrepokal som hvert år tildeles årets samarbeidspartner under Båtfestivalen.

Triksekonkurranse

I tillegg kom Bjørn Helge Riise for å utfordre de fremmøtte til trikseduell. Alle måtte imidlertid se seg slått, men fikk premier fra Redningsselskapet for innsatsen.

- En viktig arena

Regionsleder i Redningsselskapet, Midt-Norge, Bertil Holen forteller at Båtfestivalen er en viktig arena.

- Vi ville ha markeringen her under Båtfestivalen. Her er det mange båtfolk og siden vi er her for å trygge båtmiljøet, så er Båtfestivalen en viktig arena for oss, sier han til smp.no.

Satser på de unge

Et populært innslag fra Redningsselskapet er Elias-båtene. Spente barn står i kø hver dag under Båtfestivalen i håp om en tur i Brosundet med sin favorittbåt. Men det er ikke bare for hyggens skyld. Redningsselskapet bruker mye tid på å forklare barna viktigheten av å bruke redningsvest når det skal ut med båt.

- Vi lærer dem at redningsvest er en del av det å kjøre båt. Vi lærer dem viktigheten av det, også går de gjerne hjem og forteller foreldrene sine hva de har lært, sier Holen. Redningsselskapet har også hatt redningsdemonstrasjoner og åpen skøyte på programmet under festivalen.

Lørdag hadde regionsleder i Redningsselskapet, Bertil Holen, også tid til å gå i karnevaltoget sammen med Fride Gjerde (10) og Iver Gjerde (5). Sistnevnte vant førsteprisen under karnevaltoget med sitt tøffe Kaptein Sabeltann-kostyme. Foto: Ragnhild Lind Rong