Tirsdag fylte Congo-funk bandet Elvic Kongolo Alexandraparken på Moldejazz med afrikanske rytmer.

- Det gikk over alle forventninger. Elvic er flink til å få med publikum, og kan det med å levere, sier gitarist Øyvind Eliassen fra Stranda.

Bandet har blitt spådd en lysende karriere av anmelderne, og har allerede blitt listet på P3. Eliassen har vært med i bandet i to år, selv om han trodde det i utgangspunktet skulle bli en engangsjobb.

Gir ut album

Onsdag skal han i studio og legge siste finpuss på en plate han gir ut med pop-bandet Mowlith til høsten. Gitaristen har nemlig mange jern i ilden. Han fullførte i vår en bachelorgrad i populærmusikk ved Westerdals i Oslo. Slik har han fått seg et stort nettverk.

- Musikkmiljøet i Oslo henger veldig sammen, forteller 23-åringen.

Rastløs

Eliassen forteller at han ønsker å leve av musikken. Først skal han ta en mastergrad i musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo. Han frilanser nå som gitarist for flere ulike band – blant dem er Oslo-baserte Solo Diarra og sjangerbrede Discourse Connected. Han har også en del spillejobber med The Feelgood Orchestra, et partyband på ni mann som spiller cover-låter for firmafester, bryllup eller lignende.

- Men fellesnevneren er groovy, funky musikk med en touch av afrikanske rytmer. Men jeg prøver å vise bredde. Jeg blir fort rastløs, sier han.

Spillejobber

Lørdag spilte han med Elvic Kongolo på P3-scenen med gode tilbakemeldinger.

- Jeg håper at vi får spille på en større scene neste år. Det ser jeg ikke på som urealistisk, sier han.

Ellers spiller han blant annet på Klubb-Øya 9. august, og Kulturhuset på Youngstorget i Oslo i sommer.