Gitarist med afrikanske rytmer

Selv om Øyvind Eliassen fra Stranda spilte med Elvic Kongolo på Moldejazz tirsdag, er det langt fra det eneste han har på plakaten.

Gitarist Øyvind Eliassen fra Stranda har mange jern i ilden. Tirsdag spilte han med Congo-funk bandet Elvic Kongolo, som er spådd en lysende karriere.  Foto: Maria Finnøy Fagervoll

Nyheter

Tirsdag fylte Congo-funk bandet Elvic Kongolo Alexandraparken på Moldejazz med afrikanske rytmer.

- Det gikk over alle forventninger. Elvic er flink til å få med publikum, og kan det med å levere, sier gitarist Øyvind Eliassen fra Stranda.

Bandet har blitt spådd en lysende karriere av anmelderne, og har allerede blitt listet på P3. Eliassen har vært med i bandet i to år, selv om han trodde det i utgangspunktet skulle bli en engangsjobb.

Gir ut album

Onsdag skal han i studio og legge siste finpuss på en plate han gir ut med pop-bandet Mowlith til høsten. Gitaristen har nemlig mange jern i ilden. Han fullførte i vår en bachelorgrad i populærmusikk ved Westerdals i Oslo. Slik har han fått seg et stort nettverk.

- Musikkmiljøet i Oslo henger veldig sammen, forteller 23-åringen.

Rastløs

Eliassen forteller at han ønsker å leve av musikken. Først skal han ta en mastergrad i musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo. Han frilanser nå som gitarist for flere ulike band – blant dem er Oslo-baserte Solo Diarra og sjangerbrede Discourse Connected. Han har også en del spillejobber med The Feelgood Orchestra, et partyband på ni mann som spiller cover-låter for firmafester, bryllup eller lignende.

- Men fellesnevneren er groovy, funky musikk med en touch av afrikanske rytmer. Men jeg prøver å vise bredde. Jeg blir fort rastløs, sier han.

Spillejobber

Lørdag spilte han med Elvic Kongolo på P3-scenen med gode tilbakemeldinger.

- Jeg håper at vi får spille på en større scene neste år. Det ser jeg ikke på som urealistisk, sier han.

Ellers spiller han blant annet på Klubb-Øya 9. august, og Kulturhuset på Youngstorget i Oslo i sommer.