Hele 70 demo-bidrag ble sendt inn til konkurransen Jazzintro, som bidrar til å løfte fram unge jazzmusikere. Av disse gikk kun åtte videre til semifinalene, hvor fire band ble sendt videre til finalen som går av stabelen om kort tid.

– Jeg fikk en telefon i romjula, om at vi var plukket ut til å spille i en av semifinalene. Jeg ble kjempeoverrasket, forteller pianist Jerve som sammen med Julian Haugland på bass og Tore Flatjord på trommer, utkonkurrerte sin motstander under Maijazz. Dermed er trioen en av de som skal spille i finalen i kveld.

Føles ikke som en konkurranse

Til tross for den gjeve tittelen, ikke minst et Gramostipend på 150 000 kroner, samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum, som følger med førsteplassen, fokuserer ikke Jerve på konkurransebiten.

– Jeg kjenner til alle musikerne som skal delta, og har delt scene med Megalodon Collectine tidligere. Det er veldig gode band som er med i finalen, så jeg kjenner altså ikke på denne konkurransefølelsen. Det er ingen tapere. Det går ikke an å føle man har tapt når man er valgt ut av så mange gode, sier Jerve som mener finalen bare skal bli artig.

– Jeg er veldig takknemlig for å få spille her. Vi skal bare spille, og ikke være bekymra for hva de i rommet syns. Musikken vil alltid være en subjektiv opplevelse. Men det er veldig interessant å høre hvordan andre opplever det. Det er ikke farlig og si: Hva driver du med? Som musiker liker man slike spørsmål. Enten har man et veldig godt svar, eller så er det noe man ikke selv har tenkt over. Det er dette som gjør det ekstra spennende, sier Jerve som har mange år med Moldejazz bak seg. Dog i en litt annen setting.

Tilbake til røttene

– Jeg har vært på Moldejazz i årevis. Jeg brukte å jobbe som frivillig, i flygel-flyttegruppa. Så jeg slepte rundt på flygel i fem år. Også spilte jeg i Alexandraparken, og prøvde å få med meg så mange konserter som mulig, forteller han og legger til at det er stort å få være tilbake i en større rolle.

– Men i år er jeg altså tilbake som en del av hovedprogrammet, og fikk spille sammen med Kristoffer Eikrem, som er en lokal helt, på mandag, sier Jerve. Han mener jazzfestivalen nå er på vei tilbake til røttene, noe som er positivt.

– Mange jazzfestivaler er litt redd for å være gammeldags, men man må ikke være redd for gammel musikk. Det kan låte ferskt uansett. Det trenger ikke å være siste mote. Og der syns jeg Moldejazz gjør det bra nå. De er på vei tilbake til røttene, sier Jerve.

Trioen er den første gruppa til å gå på scenen under finalen, og skal utelukkende improvisere.

– Vi starter med helt blanke ark. Man må bare tørre og stole på magefølelsen, og tåle litt overraskelse.