Se bildeserie i karusellen over

Thorir på jentetur

Håndballjentene lader opp til Romania-kampen med båttur til Runde.
Nyheter

Men med en liten fugleskrekk var Stine Bredal Oftedal litt mer skeptiske til destinasjonen enn de andre jentene.

Mens torsdagens motstander Romania ankom Ulsteinvik sent tirsdag kveld, var de norske håndballjentene i friskt humør da de stilt til pressetreff ved Ulstein Hotell i ettermiddag. Etter samlingen dro landslaget på en privat båttur ut mot Sunnmørskysten, selv det lenge var et stort spørsmål om det i det hele tatt ville bli noe av turen.

– Det var noen som sa at det ble heller Istid på kino om det ble dårlig vær, men så ble det heldigvis bra da, sier playmakeren Stine Bredal Oftedal, som tror det skal bli godt å komme seg litt ut av sentrum før åpningskampen av Ulstein cup i morgen kveld.

– Jeg tror det skal bli helt supert å komme seg litt ut med båt, det er noe vi alle har gleda oss til. Vi var jo litt usikre på været da, men når det ble så fint som det her så kunne det ikke ha blitt bedre, sier 24-åringen.

– Litt skummelt

Nora Mørk, som ble tatt ut på VMs beste lag i fjor, har troen på at Norge kan klare et tredje strake OL-gull, og har høye forventninger til både seg selv og resten av jentene.

– Jeg har ikke representert Norge i et OL før, og mange har kanskje forventninger til at vi skal ta gull. Det kan vi også gjøre, men da må vi bare spille bra, sier Mørk, som legger til at hun har høye forventinger til seg selv og ønsker å være bedre enn noen gang når de kommer til Brasil.

Oftedal fremhever at kampleiren i Ulsteinvik i utgangspunktet bare er trening, men at de selvsagt ønsker å vinne kampene sine likevel. Det kan også gi dem en ekstra god flyt inn mot OL i Rio, hvor de to ganger regjerende mesterne må regnet som en av gullfavorittene også i år.

– Det er litt skummelt sånn sett. Vi har jo også lyst til å gjøre det skikkelig bra. Så vi får bare ta det presset og jobbe oss gjennom det på best mulig vis, svarer Issy Paris-spilleren.

Fugleskrekk

Noe annet som også skremmer Oftedal litt, er fugler. Selv om ho er klar på at det er helt avgjørende å skru av håndballknappen, noe som de kommer til å gjøre med onsdagens båttur, kunne ho ha tenkt seg en annen destinasjon.

Ifølge kilder var denne turen planlagt i retning fuglefjellet på Runde i Herøy. Det tror ikke Mørk er Oftedals sterkeste ønske.

– Jeg vet at Stine Oftedal er veldig redd for fugler, så det skal bli gøy, avslører ho og trekker godt på smilebåndene.

Fugleskrekken bekrefter Oftedal selv, og sier det ikke var helt ideelt at turen var lagt til Runde.

– Det er jeg mer skeptisk til. Fugler er litt uforutsigbare. Det var egentlig en litt dårlig plass å dra dit, sier hun i god tro om at det skal gå bra likevel.

Bra håper ho det også går mot Romania i morgen kveld, selv om også det kommer til å bli en prøvelse.

– Jeg forventer å møte et veldig tøft lag, som vi alltid gjør når vi møter dem. De er stadig bedre trent og har virkelig noen stjernespillere som gjør at det blir veldig vanskelig å spille mot dem, mener Oftedal.

Fra venstre: Sanna Solberg, Nora Mørk, Heidi Løke og Veronica E Kristensen gleder seg til båttur i Ulsteinvik.   Foto: Staale Wattø

Startar med treningar på torsdag:

Dugnadsånd i Ulsteinhallen før landslaget kjem

Fleire frivillige møtte fram for å få alt på plass før firenasjonsturneringa neste veke.