– Ingen har spurt meg direkte, men jeg er orientert om at mitt navn er nevnt. Jeg tar det som en tillitserklæring hvis jeg er ønsket, sier en ferierende mat- og landbruksminister til Sunnmørsposten.

Landbruk

Ifølge Trønder-Avisa er det politisk nestleder i Nord-Trøndelag Frp, Leif Arne Hafstad, som har signalisert interesse for sunnmøringen.

– Dale er fra Møre og Romsdal, men det er ingen problemer med at han kan toppe Frp-lista i Nord-Trøndelag. Vi har mange eksempler på at politikere bor i et fylke og representerer et annet på Stortinget, sier Hafstad til Trønder-Avisa.

Dales tette tilknytning til jordbruket skal være hovedårsaken til at trønderne ønsker han som toppkandidat.

Konkurranse om plassene

– Erfaring og bakgrunn fra landbruket er viktig i Nord-Trøndelag, men også i mange andre fylker, sier Jon Georg Dale.

Hvis Dale melder overgang til Nord-Trøndelag, kan det også blitt litt romsligere på listetoppen i Møre og Romsdal. Dale har sagt ja til å stille i hjemfylket, og det samme har Harald Tom Nesvik og Oskar Grimstad.

Sylvi Listhaug har som kjent gått i tenkeboksen for å finne ut om hun vil fortsette i politikken. Sier hun ja til å stille i Oslo, blir det i så fall som utfordrer til Christian Tybring-Gjedde og Mazyar Keshvari.

På spørsmål om Dale på denne måten kan sørge for en sikker plass til Oskar Grimstad. svarer han slik:

– Er det noe realisme i forslaget fra trønderne?

– Jeg tar som sagt dette som en tillitserklæring, og resten overlater jeg til nominasjonskomiteene som også skal være de første som får svar fra meg, sier Jon Georg Dale.

Fylkeslederen i Frp i Nord-Trøndelag er i utgangspunktet positiv til forslaget, men forventer at Dale i såfall vil drive valgkamp i fylket.