En mannlig passasjer omkommet

Søndag morgen opplyser politiet at den omkomne under gårsdagens bussulykke var en mannlig passasjer.

  Foto: Odd-Sølve Grannes

Nyheter

- Alder og nasjonalitet vil vi vente litt med til vi har fått bekreftet fra ambassaden at de pårørende er varslet, forteller operasjonsleder Arild Reite i Sunnmøre politidistrikt til Sunnmørsposten.

Han sier det i dag vil bli opprettet en stab som skal ta seg av det videre arbeidet.

NTB skriver at alle de 41 personene på ulykkesbussen var ukrainske. Ambassaden skriver på sine hjemmesider at de umiddelbart iverksatte en rekke tiltak etter ulykken og har hatt løpende kontakt med norsk politi, sykehusene i Molde og Ålesund og med koordinatoren for turistgruppen.

Ambassadør Vjatjeslav Jatsjuk og ambassaderåd Oleg Grabovetskij reiste ifølge ambassaden rett til ulykkesstedet for å bistå de ukrainske turistene.

Les også: – Dypt tragisk

En jente i tenårene lettere skadd

I går kjørte en ukranisk turbuss av veien i Valldal. Minst 14 ble skadet. Ti ble fraktet til Ålesund sykehus, der åtte er lettere skadet. To ligger på intensivavdelingen, der den ene er lettere skadd mens den andre er alvorlig skadd, men stabil, skriver Helse Møre og Romsdal på sine sider.

Fire av de skadde ble fraktet til Molde sykehus. To av dem er lettere skadet og ligger til observasjon, og de to andre har moderate skader. Personene med lettere skader er en jente i midten av tenårene og en kvinne i 30-årene. De skal ha brudd-og klemskader. Personene med moderate skader er en kvinne i slutten av 20-årene og en kvinne i 60-årene. Det opplyser Helse Møre og Romsdal i en pressemelding.

Til VG sier Reite at det har vært et sammenstøt med bussen og en personbil.

–  Åstedsundersøkelser viser at det har vært et sammenstøt med bussen og en personbil i forkant. Bussen og en personbil har møtt hverandre på veien, og idet de to kjøretøyene passerer hverandre, er det kontakt. Det ender med at bussen kjører av veien og velter, sier Reite til VG.

Rolig stemning

Varaordfører Per Magnus Berdal er leder for kriseledelsen i Norddal kommune, og han sier stemningen er rolig og behersket blant passasjerene.

- Vi tar hånd om passasjerne som nå er i Valldal, og de har fått frokost. Det er dramatisk opplevelse for dem, sier han.

Helsepersonellet er tilgjengelig hele tiden for passasjerne, forteller Berdal.

- Det er ingen som har akutt behov for oppfølging. Vi har hjulpet noen med å få kontakt med familiemedlemmer som ligger på sykehuset. Det skjedde først i dag, sier han.

Nå venter de på beskjed fra politiet om hva som skal skje videre.

- Vi har blitt fortalt at noen skal sjekke ulykkesstedet, og sannsynlig vil ha en prat med passasjerene her i Valldal, sier han.

Berdal forteller at bussen er fraktet til Ålesund.

- Når politiet er ferdig på ulykkesstedet, så skal vi sjekke området for gjenstander. Men vi venter til politiet har frigitt ulykksstedet, sier Berdal.

Han opplyser at folk fra den ukrainske ambassaden er på vei til Ålesund.

Mellomtittel

NTB skriver at alle de 41 pers