En politi-ansatt på Sunnmøre var involvert i trafikkulykka hvor en ukrainsk buss kjørte av vegen på fylkesveg 63 i Valldal, lørdag.

Én ukrainsk mann omkom i ulykka, og totalt 16 skadde har blitt behandlet på Molde og Ålesund sjukehus. Til sammen 13 personer er behandlet for lettere skader, mens tre har moderate skader som følge av bussvelten.

Ulykka skjedde ved Grønning i Norddal kommune. Turbussen kom fra Trollstigen da den veltet over autovernet og ned en skråning på en relativt rett strekning, ifølge vår reporter på stedet.

Traff hverandre

Bussen har sneiet borti en personbil som kjørte i motsatt retning før den kom utfor vegen. Føreren av personbilen var en politi-ansatt ved Ålesund politistasjon.

Politidistriktet: – Ikke inhabile

– Møre og Romsdal har vurdert sin habilitet og anser seg ikke inhabil til å gjennomføre etterforskning i saken. For å få tilstrekkelig avstand i forhold til de involverte i ulykka har man plassert etterforskning- og påtaleansvar i henholdsvis Kristiansund og Molde, forklarer fungerende påtaleleder Elin Drønnen.

Den ansatte i politiet var ikke på jobb da ulykka skjedde.

– Saken er løftet opp på politimesternivå. Hovedansvaret for etterforskningen er lagt til etterforskere fra Kristiansund, og sentrale avhør i saken gjennomføres av disse. Etterforskere på Sunnmøre har ikke ansvar for denne biten, sier Drønnen til smp.no.

Drønnen sier videre at statsadvokaten skal ta stilling til spørsmål om settepolitimester i forhold til påtaleansvaret i saken i løpet av mandag.

Årsaken til ulykken er ikke kjent.