Eid-ordfører Alfred Bjørlo (V):

– Senterpartiet har møtt veggen i Fjord1-saken

– Dette er et totalhavari for den prosessen Senterpartiet i fylket har forsøkt å drive gjennom.

KRITISK Eid-ordfører og Venstre-representant i fylkestinget i Sogn og Fjordane, Alfred Bjørlo.  

Nyheter

Det sier Eid-ordfører og Venstre-representant i fylkestinget, Alfred Bjørlo.

Han er glad for at et enstemmig fylkesutvalg ikke anker vedtaket fra Konkurransetilsynet om å si nei til fusjon mellom Fjord1 og Torghatten.

– Senterpartiet har drevet et råkjør i denne saken. De har skap konflikter med minoritetseieren og ledelsen i Fjord1. En rekke banker og finansinstitusjoner på Vestlandet har kommet med advarsler, men de har kjørt på, helt til at de nå møtte veggen. Nå er tiden inn for å skape ro rundt selskapet og komme i dialog med minoritetseieren, sier Bjørlo.

Vil sparke konsulenter

Han har hele vegen vært en skarp kritiker av hvordan fylkesordfører Jenny Følling (Sp) har styrt prosessen rundt salget av Fjord1.

– Et enstemmig fylkesting har vedtatt at Fjord1 skal selges. Nå må en i alle fall sparke ut de innleide konsulentene som står bak denne konfliktlinja som Følling har lagt seg på, mener Bjørlo.

Han mener fylkespolitikerne må fortsette arbeidet med å få solgt Fjord1, men at det kan være lurt å ta en liten pause før en fortsetter.

– Venstre mener fortsatt at vi bør selge selskapet, men om det trenger skje allerede i høst er jeg ikke sikker på. Nå må vi først og fremst skape ro og få i gang en dialog med alle parter, sier Bjørlo.