Det sier Eid-ordfører og Venstre-representant ifylkestinget, Alfred Bjørlo.

Han er glad for at etenstemmig fylkesutvalg ikke anker vedtaket fraKonkurransetilsynet om å si nei til fusjon mellom Fjord1 ogTorghatten.

– Senterpartiet har drevet et råkjør i denne saken. Dehar skap konflikter med minoritetseieren og ledelsen i Fjord1. Enrekke banker og finansinstitusjoner på Vestlandet har kommet medadvarsler, men de har kjørt på, helt til at de nå møtte veggen. Nåer tiden inn for å skape ro rundt selskapet og komme i dialog medminoritetseieren, sier Bjørlo.

Vil sparke konsulenter

Han har hele vegen vært en skarpkritiker av hvordan fylkesordfører Jenny Følling (Sp) har styrtprosessen rundt salget av Fjord1.

– Et enstemmig fylkesting harvedtatt at Fjord1 skal selges. Nå må en i alle fall sparke ut deinnleide konsulentene som står bak denne konfliktlinja som Føllinghar lagt seg på, mener Bjørlo.

Han mener fylkespolitikerne måfortsette arbeidet med å få solgt Fjord1, men at det kan være lurtå ta en liten pause før en fortsetter.

– Venstre mener fortsatt atvi bør selge selskapet, men om det trenger skje allerede i høst erjeg ikke sikker på. Nå må vi først og fremst skape ro og få i gangen dialog med alle parter, sier Bjørlo.