Stor fiberfeil hos Tafjord i Ålesund:

Internett-feil rammet flere hundre bedrifter

Feil på router hos Tafjord ga internett-kollaps. Trolig ble rundt 800 bedrifter rammet.

FIBER Arkivfoto: Nils Harald Ånstad. 

Nyheter

En feil på en router hos Tafjords serverstasjon på Bø-Nørve i Ålesund førte til kollaps i leveransen av internett-tjenester til flere bedrifter ved 12-tida onsdag.

Klokka 14.22 onsdag meldte Tafjord at feilen var rettet.

– En router havarerte. Samtidig mistet vi strømmen som skulle kjøre back up-systemene våre. Det gjorde at internett-leveransen til våre bedrifter, trolig alle, gikk ned, sier Gunnar Hareide, administrende direktør i Tafjord Marked. Selskapet har rundt 800 bedriftskunder.

– Også noen enkeltkunder ble rammet, legger Hareide til.

– Veldig kjedelig at dette skjer. Spesielt at vi ble rammet av flere feil samtidig. Blant annet må vi finne ut hvorfor strømmen sviktet, vi har et back up-system som skal hindre at slikt skjer. Men vi får bare ta dette til etteretning, lære av feilen og forsøke å unngå at det skjer igjen, seier Hareide.