E136 i Romsdal:

MC-fører omkom etter frontkollisjon

En mann i 40-årene omkom etter frontkollisjonen på E136 ved Flatmark i Romsdalen.

Frontkollisjonen skjedde på E136 ved Flatmark mellom Åndalsnes og Bjorli.  Foto: JUNE R. JOHANSEN

Det er svært lange køer i området langs E136 Åndalsnes - Bjorli.  Foto: JUNE R. JOHANSEN

  Foto: GOOGLE MAPS

Nyheter

Politiet i Nordmøre og Romsdal melder klokka 19.48 at føreren av motorsykkelen som kolliderte med en personbil på E136 mellom Bjorli og Åndalsnes døde av skadene han fikk i trafikkuhellet.

Den omkomne er i 40-årene fra Vestnes kommune.

Luftambulanse

Det var onsdag ettermiddag, rundt klokka 16, at nødetatene fikk melding om ulykken.

Klokka 16.21 ble det opplyst at en person var alvorlig skadd. Luftambulansen var da på stedet, og det var fra før satt i gang hjerte- og lungeredning.

Mannen ble fraktet til St. Olavs Hospital i Trondheim, hvor det blir bekreftet at han døde av skadene. Pårørende er varslet.

Ulykkesstedet er en relativt rett strekning ved Flatmark i Romsdal.

Kraftig frontkollisjon

Operasjonsleder Øyvind Sund hos politiet i Nordmøre og Romsdal fortalte til smp.no at motorsyklisten skulle kjøre forbi en bil.

– Så har den truffet fronten på en møtende personbil, bekreftet Sund.

Det er 80-sone på stedet.

I personbilen var det fem personer, to voksne og tre barn. Disse ble sendt til legevakt for sjekk, tilsynelatende uten alvorlige skader.

Karl-Audun Bjørkavoll kjørte forbi stedet like etter ulykka. Ifølge Bjørkavoll lå motorsykkelen i grøfta, et stykke unna bilen.

Bremsespor

Vår fotograf June R. Johansen fortalte at luftambulansen hadde forlatt stedet ved 16.50-tiden. Hun observerte kraftige bremsespor på vegen, og beskrev kilometer lange køer.

Politiet på stedet opplyste da at de gikk i gang med åstedsundersøkelser.

Vegen delvis åpnet

Klokka 17.34 opplyste Vegtrafikksentralen at E136 kom til å bli stengt i ca. to timer. Klokka 19 ble det meldt at vegen var delvis åpnet med redusert fremkommelighet.

Det ble ikke anbefalt omkjøring over Dovrefjell, da det var planlagt vegarbeid på riksveg 70 mellom Sunndalsøra og Oppdal klokka 18.