Etterlyser nasjonal dykker-beredskapsplan

Arbeiderpartiet etterlyser fortgang i prosessen for å bedre dykkerberedskapen nasjonalt.

Arbeiderpartiets Else-May Botten. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix 

Nyheter

Det melder NRK Møre og Romsdal. Onsdag måtte brannvesenet i Molde vente i over et kvarter på dykkere fra Ålesund da en mann kjørte av kaia og lå i bilen sin på 18 meters dyp. Han døde etter hendelsen.

Kun Ålesund har dykkerberedskap i Møre og Romsdal. Stortingspolitiker Else-May Botten (Ap) etterlyser en nasjonal beredskapsplan.

– Departementet må se på dette med nasjonale briller for å se om beredskapen er godt nok rigget i dag med tanke på episoden i Molde, sier hun til NRK.

LES OGSÅ: Kun Ålesund har dykkerberedskap i fylket

I dag er det opp til hver kommune hva slags dykkerberedskap de har, men det ble i mai sendt et hasteoppdrag til direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap for å kartlegge situasjonen nasjonalt. Denne ligger nå til behandling i departementet.

– Vi kommer til å gå nøye gjennom den for å finne ut hvilke tiltak som er treffsikre og kunne følge opp der det er størst behov, sier statssekretær i Justis- og beredskapsdepartementet, Ove Vanebo, til NRK.