Meteorologisk institutt markerer 150-årsjubileum:

Allværsmannen på Vigra

Fem ganger om dagen er Håkon Blindheim (71) ute i hagen og sjekker været.

Deltidsjobben som værobservatør gjør at pensjonist Håkon Blindheim må ut i hagen sin fem ganger om dagen. Men nå har han fått seg en vikar som kan steppe inn, dersom han blir borte hjemmfra over litt tid.   Foto: Nikolas Birkevold Farstad

Det er ikke så godt å treffe nøyaktig. Jeg synes meteorologene gjør en skikkelig bra jobb.

Håkon Blindheim
Nyheter

Siden slutten av 1970-tallet har han vært fast værobservatør for Meteorologisk institutt. Først gjennom jobben som flygelederassistent ved flyplassen på Vigra, der han sluttet for ni år siden. Men også etter at han ble pensjonist, har Håkon Blindheim vært trofast observatør for den statlige varslingstjenesten.