Bussjåføren i Valldal-ulykka fikk anken forkastet

Den ukrainske bussjåføren i Valldal-ulykka blir sittende i politiets varetekt fram til et nytt fengslingsmøte 31. august etter at anken til lagmannsretten ble forkastet.

Sammenklemt Bussen i Valldal-ulykka var tydelig sammenklemt etter å ha veltet.  Foto: Odd-Sølve I. Grannes

Nyheter

49-åringen fra Ukraina ble pålagt fire uker i varetekt under et fengslingsmøte onsdag 3. august i Sunnmøre Tingrett. Bussjåføren anket på stedet, men vant ikke fram med klagen til lagmannsretten.

Forsvarer Sjur Engelsen mente klienten hans burde slippe vareteksfengsling.  Foto: Nils-Harald Ånstad

– Jeg synes det er synd at lagmannsretten ikke tok anken til følge, sier forsvarer Sjur Engelsen Lange til Sunnmørsposten.

Ulykka skjedde lørdag 30. juli. Én person omkom, mens 16 ble sendt til sjukehus.

Godt mot

Bussjåføren, som snakker russisk og lite engelsk, har vært varetektsfengslet i nærmere en uke. Hovedgrunnen for at politiet ønsket ukraineren varetektsfengslet, er de mener at det er en fare for at han vil forlate landet.

– Etter forholdene er han med godt mot. Han er uenig i at det er fare for unndragelse, sier Lange.

Forsvareren jobber nå fram mot et nytt fengslingsmøte onsdag 31. august.

– Da må vi se på om vilkårene for fortsatt varetektsfengsling er tilstede, og deretter må vi se mot hovedforhandlingene. De må komme i gang ganske fort, ettersom min klient sitter varetektsfengslet på grunn av unndragelsesfare, sier Lange.

Utskrevet

Etter ulykka for litt over en uke siden, ble fire personer værende på sjukehuset utover i uka. Alle skal nå være utskrevet, ifølge kommunikasjonsdirektør i Helse Møre og Romsdal, Trine Kvalheim.

De øvrige passasjerene i bussen, som alle var fra Ukraina, forsatte sin rundreise i Norge, men reiste i helga ut av landet. Etter planen skulle ulykkesbussen ha ankommet Ukraina søndag.