Overraskelsen ble stor for Anita Nøring da folk fra Destinasjon Ålesund & Sunnmøre og  representanter fra den verdensomspennende reiseorganisasjonen HSMAI tirsdag entret rommet og erklærte henne Årets Servicehelt i Ålesund. Hun jobber som avdelingsleder i Destinasjon Ålesund & Sunnmøre på Skateflukaia, men var på Hatlane skole og dirigerte et barneorkester da hun ble tatt på senga med utmerkelsen.

– Jeg tror ikke det har gått opp for meg, sier Nøring.

Innlevelse

– Du skjønner det, Anita, at du er riktig person for denne prisen her. Det finnes god service, og så finnes det Anita Nøring. Du er det største ja-mennesket vi vet om. Det er deg så inderlig vel fortjent, gratulerer konferansesjef Oddhild Breivik i Destinasjon Ålesund & Sunnmøre.

Det er fjerde sesongen 32-åringen jobber på turistkontoret. I tillegg tok hun i fjor dirigentutdanning, og er slik sett aktiv i musikkmiljøet.

– Jeg har alltid jobba for å gi god service, og det er superviktig for meg at folk får den hjelpen de trenger. Innlevelse gjelder både musikk og jobb. Det er viktig å legge sjel i det, sier Nøring.

Nominasjoner fra Ålesund

Bak utmerkelsen, står Fans of Good Service, som er representanter for HSMAI. De reiser i sommer rundt i 16 byer og kårer de norske serviceheltene. Kåringa er basert på nominasjoner, vitnemål og stemmer fra folk i lokalområdet.

– Her har vi funnet en helt fantastisk servicehelt, sier Benedicte Bøgh.

Hjalp skadet turist

HSMAI trekker spesielt frem en historie om Nøring.

For noen dager siden falt og skadet en tysk turist seg utenfor turistinformasjonen på Skateflukaia, og mistet dermed Hurtigruta videre til Geiranger.

I tillegg hadde bagasjen hennes blitt værende igjen på flyplassen på grunn av et forsinket fly fra Oslo til Bergen, hvor alle hennes viktige medisiner var nedpakket.

Dama var både fortumlet og fortvilet. Nøring kastet seg umiddelbart på saken, og ringte Hurtigruta, ettersøkte bagasjen,  en tysktalende kollega,  og holdt øye med den turisten som ikke ønsket legehjelp. Dama fikk så dra hjem til kollegaen og hvile ut der.

- Det finnes god service, også finnes det Anita Nøring, sier Oddhild Breivik, konferansiersjef i Destinasjon Ålesund & Sunnmøre (i midten). Foto: Staale Wattø