– Jeg var langt fra sikker på hvordan dette skulle gå, men foreløpig har det gått veldig bra, oppsummerer Johannessen etter maraton 6 av 10 og 253 tilbakelagte kilometer.

Johannessen er kanskje best kjent for å være leder i Ålesund Arbeiderparti.

Nord-Italia

Arrangementet foregår omtrent fire mil nord for Milano, og start og mål er ved sørenden av innsjøen Lago d´Orta i Nord-Italia.

– Det er andre gang dette arrangeres. Det er et flott arrangement uten så fryktelig mange deltakere, rundt hundre, forteller Johannessen på telefon til Sunnmørsposten.

Da sprekingene kom i mål på maraton 5 av 10 onsdag, var det 32 menn og 13 kvinner som hadde fullført alle sammen.

Blant disse var Johannessen, som da lå på 11. plass.

Men ifølge ham selv, så spiller det ikke så stor rolle hvor han ender opp på resultatlistene.

– Nei, det betyr ikke noe for meg. Jeg løper for å utfordre meg selv, og for å se hvordan kroppen fungerer. Vi løper annerledes her enn i andre konkurranser. Her løper vi og prater. Det er veldig sosialt med folk fra 9–10 nasjoner, sier 56-åringen.

Ny erfaring

Selv om han har løpt mange maraton, må han erkjenne at han aldri har vært med på noe lignende før.

– Det har alltid vært minst ei uke mellom hvert løp, men aldri flere maraton på rad. Det er en helt annen øvelse. Du kan ikke starte med å gå i kjelleren på første etappe. Du er nødt til å løpe like mye med hode som med beina – og holde igjen, forteller Johannessen.

Foreløpig kjennes beina meget bra ut, hvis man ser bort fra noen bagatellmessige vannblemmer og en skadet tånegl.

Fullfører han 10 maraton på 10 dager har han løpt 422 kilometer, og da får han skrudd sammen en sirkel av ti medaljer som et synlig bevis på bragden.

På det første løpet kom Johannessen i mål etter fire timer og 59 minutter. Torsdag forbedret han seg med nesten 40 minutter med slutt-tiden 4.20. Det har vært mellom 27 og 32 grader i skyggen under løpene, og Johannesen mener fem grader lavere temperatur torsdag hadde mye å si. Nå er målet å fullføre.

– Jeg kan jo tryne i ei rot eller noe, men beina kjennes bra ut, sier han.

For Johannessen er det likevel ikke noen krise om han må bryte underveis.

– Da ligger vi heller mer på stranda, sier han muntert.

Kona og yngstedatteren er med på turen, og siden hvert maraton er ferdig ved 13-tiden, er det nok av tid til å få mer ut av dagene enn bare løping.