Stor suksess for Fram sin turistsatsing:

– Det har gått over all forventning

Over 3.000 turister har fylt opp rutebussene denne sommeren.

Ifølge en pressemelding fra Møre og Romsdal fylkeskommune har turistbilletene solgt over all forventing.  Foto: Møre og Romsdal fylkeskommune

Nyheter

Fram har satt sammen 16 ulike turer som man kan bestille på nett eller kjøpe på turistkontoret i Ålesund og hos Visit Åndalsnes. Turene går med ordinære busser, ferger og hurtigbåter.

I tillegg til at turistene får tatt seg rundt til de mest populære turistdestinasjonene i distriktet, så blir også ledig kapasitet i sommermånedene utnyttet, i en periode der det er færre enn vanlig som bruker offentlig transport til jobb og skole.

Fikk du med deg denne? Kollektiv-turistene (krever abonnement)

Over all forventning

Det er et begrenset antall turistbilletter tilgjengelig, slik at det alltid skal være plass til lokale brukere.

– Så langt har etterspørselen etter disse turene gått over all forventing. Det ser ut til at august også blir en veldig god måned. Mange andre lang har ferie seinere enn oss her i Norge, så vi tror at det blir solgt mange turer også i ukene som kommer, sier Marit Holen, rådgiver i Møre og Romsdal fylkeskommune.

Vil ha flere norske

Flertallet av turistene som velger å reise med busstilbudet er utenlanske. Nå håper Holen at også norske turister kjenner sin besøkelsestid.

– Vi ser det er overvekt av utenlanske turister som bruker tilbudet, men vi håper også at norske turister og lokale vil få øynene opp for denne muligheten. Jeg testet selv nylig en av turene, og syns det var en svært behangelig måte å oppleve fylket på, sier Holen.