Ferdig med 10 av 10 - stiller i nytt maraton på lørdag

Ap-politiker Svein-Rune Johannessen fra Ålesund kviler ikke på laurbæra sjøl etter ti maraton på ti dager.

Svein-Rune Johannessen etter målgang på løp nummer ti i Club Super Marathon. Legg merke til den store medaljen. Den består av de ti medaljene for ti fullførte maraton skrudd sammen til én.   Foto: Privat

Paolo Gino, president i Club Super Marathon Italia gratulerer med ti fullførte maraton på ti dager. 

Nyheter

- Nei, nei, nei, lørdag stiller jeg til start i Nordvest Maraton på Hareid, ler Johannessen sjøl, bare timer etter at han mandag fullførte sitt tiende maraton på like mange dager - alle med start og mål er ved sørenden av innsjøen Lago d´Orta i Nord-Italia.

- Men så stinn av løp i beina har jeg ikke så høye ambisjoner når det gjelder tid. Jeg har løpt ned under 3 timer og 20 minutter i år, men tror 3.35 - 3.50 er mer realistisk denne gangen, sier 56-åringen.


Ap-politiker løper 422 kilometer i Italia:

10 maraton på 10 dager

Der mange har mer enn nok med ett løp, har Svein-Rune Johannessen fra Ålesund bestemt seg for å fullføre 10 maraton på 10 dager.


Har løpt ned sluttida med over en time

Om du trodde at det å løpe ti maratonløp på ti dager ville fortone seg som gradvis hardere, tar du feil. Tvert i mot har Johannessen løpt ned tida si gradvis og med heile 1 time og 16 minutter siden starten:

- Fra like under fem timer i første løp, til 3:43:38 i det siste. Men selv om det har gått overraskende lett, og jeg kunne ha løpt et nytt løp i morgen om så var, så må jeg innrømme at det holdt hardt å klare ny bestetid i dag. Varmen plaga meg, og de siste ti-elleve kilometerene måtte jeg kjempe for å holde oppe farta, forteller han.

Endte på 7. plass

I alt har 44 løpere - 32 menn og 12 damer, fullført ti maraton på ti dager.

- I tillegg kommer alle de som har deltatt bare i ett eller noen få løp. Selv endte jeg som nummer sju av de 32 karene som fullførte alle ti løpene. Det er jeg veldig godt fornøyd med. Jeg var nokså ydmyk da jeg kom hit, for jeg har aldri løpt mer enn ett maraton i uka tidligere. I tillegg pådro jeg meg en beinhinnebetennelse for noen uker siden, og denne resulterte i en vesentlig reduksjon i treningsmengden i oppkjøringa, sier Johannessen.

- Erfaringa, hvis jeg skal ned igjen neste år, eller være med på tilsvarende og har samme treningsgrunnlag, er at jeg tåler å gå ut en god del hardere enn jeg faktisk gjorde, slår 56-åringen fast. Han er full av lovord om miljøet blant løperne, og forteller at kona og minstedattera deres som begge er med på turen også har kost seg.

- Hva skjer før du drar hjem?

- Det skal være en seremoni etter løpene nå klokka 16, og så skal alle vi som har løpt ha en middag sammen i kveld.

Og for ordens skyld: Ti maratonløp tilsvarer strekninga fra Ålesund til Hamar. Den strekninga har Johannessen løpt på 43,5 timer.