Ketsjup, hundemat og fiskeslo

Lørdag gikk Brosundet Challenge av stabelen og flere hundre studenter deltok i gummibåtkonkurransen.
Nyheter

Lørdag var det duket for god underholdning for de fremmøtte ved Brosundet i Ålesund sentrum. Det var nemlig tid for den årlige tradisjonen, Brosundet Challenge, der studenter pimper opp gummibåter og ror om kapp i Brosundet. Når de kommer under Hellebroa står det folk og kaster ekle ting, som fiskeslo og hundemat, på dem fra broen.

- Det er en tradisjon at folk står oppe på broen og tømmer ekle ting ned på dem som ror. For eksempel hundemat, ketsjup, sennep og fiskeslo, forteller Bjørnar Sundnes. Han er leder for avdeling for maritim teknologi og operasjoner i organisasjonen FADDER, som sammen med START Ålesund, arrangrerer Brosundet Challenge.

Helt fullt i Brosundet

Sundnes forteller at det aldri før har vært så mange påmeldte.

- I år var det mellom 200 og 300 studenter påmeldt. Så mange har det aldri vært før, sier Sundnes, som legger til at arrangementet er todelt. Første del var forrige uke. Da samlet alle de påmeldte seg for å pimpe opp gummibåten sin, før de skulle i aksjon lørdag.

- Vi har to konkurranser. Den første er hvem som har den mest originale gummibåten, og den andre konkurransen var i Brosundet i dag. Da skulle studentene ro ut til en bøye og tilbake fortest mulig. Konkurransen var delt opp i flere heat. Sundnes kan opplyse at det var en gruppe sykepleierstudenter som gikk av med seieren i Brosundet.

Koste seg

Men det var ikke bare påmeldte det var mange av. Hele Brosundet var fylt opp av studenter som heiet og nysgjerrige turister.

- Det var helt fult i Brosundet i dag. Studenter, turister og andre stoppet opp for å følge med på det som skjedde. Og så hadde vi pølser på grillen, så alt i alt tror jeg de fleste var godt fornøyde med dagen, mener Sundnes.