Fylkeslederen vil unngå nominasjonsstrid i partiet:

Frank Sve (Frp) trekker seg fra nominasjonskampen

Frank Sve trekker seg fra nominasjonskampen i Frp. Han håper Sylvi Listhaug får en plass på lista.

Frank Sve trekker seg fra nominasjonskampen i Frp. Arkivfoto: Staale Wattø 

Nyheter

Sve ga beskjed til partiets nominasjonskomite for en ukes tid siden.

– Jeg valgte å si ja til å stille på stortingsvalglista på et tidspunkt da det var usikkert om Harald Tom Nesvik og Oskar Grimstad ønsket gjenvalg. Nå har de to sagt ja til å stille på ny, og da velger jeg å trekke mitt kandidatur, forklarer Sve.

Sve er fylkesleder i Frp og sier at han ikke ønsket noen nominasjonsstrid i partiet.

– Vi har to kandidater som har gjort en meget bra jobb på Stortinget. Når de ønsker å fortsette vil ikke jeg bidra til noen nominasjonskamp i partiet. Jeg ser fram til å fortsette arbeidet på fylkesnivå, påpeker han.

Håper på Listhaug

Men nominasjonsstrid kan det bli selv om Sve trekker seg. Etter at Sylvi Listhaug før helga annonserte at hun ønsket en plass på Stortinget etter neste års valg, går debatten i Frp om hvilket fylket hun skal stille fra. Som født og oppvokst på Sjøholt er det slett ikke unaturlig om hun stiller fra Møre og Romsdal. 

Leder i nominasjonskomiteen, Stig Rune Andreassen, legger ikke skjul på at det vil være attraktivt å ha Listhaug på Frp-lista til fylket.

– Jeg tror alle fylker i landet ønsker å ha Sylvi. Så ja, vi ønsker også henne, sa Andreassen til smp.no sist fredag.

Sve er på linje med Andreassen

– Vi har lenge manglet en kvinne på en av de øverste plassene på stortingslista. Det er ikke tvil om at Sylvi vil gjøre en meget god jobb for fylket. Men dette er det nominasjonskomiteen som nå får vurdere. De skal oversende sitt forslag til fylkesstyret innen 1. september, påpeker Sve.

Men det er ikke bare Listhaug som ønsker en sikker plass. Også landbruksminister Jon Georg Dale ønsker seg stortingsplass.

Sve mener fylkeslaget nå ser resultatene av det gode rekrutteringsarbeidet som er gjort de siste årene.

– Vi har lært opp unge politiske talent gjennom vårt fylkeslag. Så er det blitt sendt til å utføre oppgaver i det sentral politiske miljøet i Oslo der de begge har gjort det veldig bra. Da kan det ikke være slik at vi ikke vil ha dem når de er klare for nye oppgaver, mener Sve.