Pokémon Go for sopp:

På soppjakt med mobilen

Soppjakt: Studentene tror avansert bildegjenkjenning kan saumfare skogbunnen på jakt etter gode soppsteder. 

Nyheter

Norske datastudenter tror vi snart vil finne sopp med en app på mobilen. Slik vi ser folk i dag jakter en pokémon kan vi i framtiden komme til å se folk jakte sopper.

Stian Jensen og Andreas Løve Selvik er datastudenter ved NTNU som har beskrevet ideen om en slik app i en prosjektrapport, ifølge forskning.no.

Høgskulelektor om Pokémon Go: – Kan brukast til å lære seg engelsk og lære om dei kulturelle stadane

Høgskulelektor ved Høgskulen i Volda, Kim-Daniel Vattøy meiner at appen kan brukast til å lære seg engelsk, bli betre kjent i nærområdet og lære meir om dei kulturelle stadane, som ofte er Pokéstops i spelet.


Bildegjenkjenning er allerede storindustri. Facebook kjenner igjen vennene dine på bilder du legger ut. Kameraer knipser automatisk når du smiler. Nå vil datastudentene bruke den samme teknologien til å finne sopp i skogen – med en mobilapp. De mener dette er mulig når mobilen får et kamera som ikke bare kan se, men også tolke hva det ser.

Jensen og Selvik har analysert idéen i teknisk detalj. Rapporten gir en oversikt over hvordan datamaskiner har lært å tolke bilder – for eksempel av sopp.

Pokémons på museum:

– Vi ønsker pokémontrenerne velkommen til oss

Både Aalesunds og Sunnmøre Museum er populære mål for spillere av Pokémon Go i Ålesund.