– Det var veldig fantastisk. Det var en veldig spesiell følelse, for å si det mildt, forteller Andreas Wennewold og Noah Ytterland entusiastisk.

De to tiåringene fra Giske var i dag blant de 1500 spesielt inviterte i en hagefest arrangert av kongeparet, i Slottsparken.

– Én gang i livet

De forteller at de måtte stå litt i kø for å hilse på kongeparet. Det gjorde imidlertid ingenting når Oslo viste seg fra sin beste side, med sol og over 20 grader.

– Vi følte jo at det her er noe man bare får gjort én gang i livet, forteller Andreas.

Da dronningen fikk høre hvor de var fra kunne hun fortelle at på Giske hadde hun da saktens vært før. Skryt for antrekkene fikk de også - Andreas var i bunad, og Noah var i dress med slips for anledningen.

Stjernespekket selskap

Følget forteller til Smp.no at det var nok av kjendiser til stede: nåværende og tidligere politikere, samt kulturpersonligheter.

Noah og Andreas reiser etter planen hjem til Giske i morgen. I mellomtiden vil de benytte godværet i hovedstaden til Pokèmon-jakt.

– Nå skal vi se om vi finner noen pokèmon i Slottsparken, så drar vi til Frognerparken og ser. Der har vi hørt det skal være bra, forteller far til Noah, Asgeir Ytterland og humrer.

Blant 50 fra fylket

Kongeparet har gjennom året deltatt på en rekke lignende hagefester rundtom i landet, i anledning at de har sittet 25 år på tronen. Festen i dag var ment som en takk, og det ble invitert 50 gjester fra hvert av landets fylker, samt fra Svalbard, skriver NTB.

Noah og Andreas er to av de i alt 50 personene fra Møre og Romsdal som ble valgt ut til å delta i dag. Det er fylkesmannen i samarbeid med ordførerne som har plukket ut de som skal representerer fylket.

Gjør som over 30.000 andre - følg smp.no på Facebook

Hyllet mangfoldet i Norge

Under åpningen av hagefesten hyllet kong Harald mangfoldet i Norge, skriver NTB.

– Nordmenn er engasjert ungdom og livserfarne gamle. Nordmenn er enslige, skilte, barnefamilier og gamle ektepar. Nordmenn er jenter som er glad i jenter, gutter som er glad i gutter, og jenter og gutter som er glad i hverandre. Nordmenn tror på Gud, Allah, Altet og Ingenting, sa han ifølge nyhetsbyrået.

– Mitt største håp for Norge er at vi skal klare å ta vare på hverandre. At vi skal bygge dette landet videre på tillit, fellesskap og raushet. At vi skal kjenne at vi – på tross av all vår ulikhet – er ett folk.