Barnehageeiere tok ut 1,9 millioner

Etter at ekteparet som eier Jugendby barnehage har tatt ut 1,9 millioner i styrehonorarer i løpet av sju år, går barnehagen med underskudd.

Jugendby barnehage  Foto: arkiv

Nyheter

Over en periode på sju år skal ekteparet Servet og Denise Degirmenci som eier Jugendby barnehage, ha tatt ut styrehonorarer på 1,9 millioner kroner, ifølge Utdanning.

Også i en barnehage de er medeiere i i Sykkylven skal de ha tatt ut høye honorarer. Sammen med to andre har de tilsammen tatt ut nær 5 millioner kroner i honorarer fra to barnehager i Møre og Romdal siden 2008.

Tilsyn

Kommunalsjef for oppvekst i Ålesund kommune, Bjørn Ivar Rødal, varsler nå tilsyn med barnehagen.

– Vi er opptatt av at offentlig tilskudd og foreldrebetaling skal komme barna til gode. Vi kommer til å gjennomføre et mer helhetlig tilsyn med den aktuelle barnehagen, sier Rødal til Utdanning.

– Ingen kommentar

Utdanning har gjentatte ganger prøvd å få en kommentar fra Servet Degirmenci, men han har ikke besvart deres henvendelser.

Ifølge proff.no står Servet Degirmenci oppført som daglig leder i barnehagen. På barnehagens hjemmesider står Aina Gjerde Grande oppført som daglig leder.

– Det er Servet som er daglig leder i 20 prosent stilling, jeg er styrer, sier Grande til Utdanning.

– Vi har mange foreldre og barn med fremmedspråklig bakgrunn, derfor er det lettere at jeg i det daglige kaller meg for daglig leder, forklarer Grande og vil ikke kommentere saken ytterligere.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Nyheter