Daniel Vartdal - opprinnelig fra Godøya, men bosatt i Stavanger - våkna til et aldri så lite kaos, natt til torsdag.

– Jeg lå og sov, men blei vekka av at jeg hørte dryppelyder, forteller Daniel. Usikker på hva som skjedde og fortsatt litt i ørska gikk han inn på kjøkkenet.

– Der fant jeg glassbiter over alt. Glasset på kjøkkenventilatoren hadde eksplodert, fortsetter han. Kort tid etter hendelsen skildra han det som hadde skjedd, samtidig som han la ut både bilde og video.

– Jeg er veldig glad for at jeg ikke sto og laga mat da glasset eksploderte. Om det hadde vært livsfarlig vet jeg ikke, men glassbitene laget i hvert fall riper i gulvet, fortsetter han.

– Har du noen tanker om hvorfor dette har skjedd?

– Det var herda glass, og jeg forstår ikke helt hvordan noe sånt kan hende. Temperaturen i rommet var helt normal, og jeg antar at det må være en feilproduksjon, sier Vartdal.

Kjøkkenventilatoren til Vartdal var av merket Thermex, og salgssjef Ingar Spigseth i Thermex Scandinavia sier til smp.no at de er gjort kjent med hendelsen via utbyggeren.

– Vi vet at ventilatoren er cirka to år gammel, men har foreløpig ikke rukket å snakke med huseieren.

– Har dere hørt om noe lignende når det gjelder deres produkter tidligere?

– Nei, ikke direkte, sier Spigseth. Han forteller at selskapet vil følge opp kunden og se på omfanget av skadene.

– I tillegg til å erstatte selve produktet kan det også bli aktuelt å erstatte eventuelle andre skader, sier han.

- Det lå glassbiter fire meter unna, fortalte Daniel Vartdal, etter at glasset på kjøkkenventilatoren hans eksploderte, natt til torsdag. Foto: Privat