Sikta etter trailervelt – hadde minst 1,2 i promille

En trailersjåfør kjørte utfor og velta på E136 på Lora mellom Dombås og Lesjaverk i helga. Med høgpromille var han på veg til Ålesund-regionen med et lass med papp.

Velta med promille En trailersjåfør kjørte søndag ettermiddag utfor og velta på E136 på Lora mellom Dombås og Lesjaverk. Den polske mannen er nå sikta for å kjøre med minst 1,2 i promille.  Foto: Vidar Heitkøtter, GD

Nyheter

Minst to bilister varsla politiet om trafikkfarlige situasjoner i Gudbrandsdalen søndag ettermiddag. Til slutt stoppa traileren av seg selv da han kjørte utfor vegen og velta, ved Lora noen mil vest for Dombås. Avisa Vigga skreiv om saka først.

Her vingler traileren: Dette skal være samme bilen. Se videoen som en bilist skal ha tatt på E6 mellom Harpefoss og Hundorp, rundt 10 mil sør for stedet der traileren velta samme ettermiddag.

Her ser vi traileren vingle på E6 rundt 10 mil før den velta ved Lesja på E136.

Videoen skal være tatt opp kl. 15.52. Klokka 17.16 fikk politiet melding om en velta trailer på Lora, skriver avisa GD.

Funn av ei vodkaflaske i bilen skal være blant bevisene som politiet har tatt hånd om. Sjåføren er polsk.

– Vi har ikke fått svar på blodprøva, men det er godt over grensa på 1,2 i promille, sier jurist Jane Lundstadsveen til smp.no.

Politiet fikk flere tips

Minst to bilister meldte fra til politiet om trafikkfarlige situasjoner.

– Politiet setter stor pris på tips. Det er som regel slik politiet blir satt i stand til å stanse et førertøy, sier politijuristen.

I tillegg til meldinga fra Harpefoss-området forteller hun at de også fikk ei melding fra Lillehammer. Likevel kjørte vogntoget rundt 17 mil lenger før det kjørte utfor og velta.

– Normalt er det et ressursspørsmål om vi rykker ut på tips, sier Lundstadsveen.

Videoer

Ifølge hovedetterforsker Line Løkken sitter politiet på to videoer der traileren søndag drev med farlig kjøring opp gjennom Gudbrandsdalen. Mandag ettermiddag skal sjåføren være avhørt.

– Nå undersøker vi opplysninger fra vitner, sier Løkken.

– Vi føler at vi har nok bevis til å sikte sjåføren, sier jurist Jane Lundstadsveen.

– At det gikk så godt som det gjorde, er vi selvsagt glad for, legger hun til.

Den som kjører med en promille høyere enn 1,2 kan vente seg ubetinga fengsel i minst 21 dager, og ei bot på halvannen måneds inntekt.

Siden mannen er polsk borger, er det polske myndigheter som avgjør hva som skjer med førerkortet til mannen.

Oppdateringer: