– Vi har mottatt dette brevet fra Fylkesmannen i Møre og Romsdal om at vår dispensasjon er trukket tilbake.

Dette bekrefter Stig Hamre på vegne av MMC Parkering som tilbyr avgiftsparkering ved flyplassen.

Dispensasjon

For da søknaden møtte motstand, ble det vist til usakelig forskjellsbehandling, siden PlussPark (Nordstrand Eigedom as) til tross for fylkesmannens avslag, likevel ble gitt dispensasjon av Giske kommunestyre til å drive avgiftsparkering.

Men nei

Likevel sier fylkesmannen nei til at Sigbjørn Furmyr ved Sandbakk& Pettersen får dispensasjon til å etablere 300 nye parkeringsplasser. Men samtidig endrer fylkesmannen Giske kommunes tidligere dispensasjon til at MMC Parkering kan drive parkering ved flyplassen.

Fylkesmannen mener tillatelsen er gitt i strid med plan-og bygningslova, og at kommunestyret ikke har saklige grunner for å gi MMC Parkering dispensasjon, og trekker derfor tillatelsen.

Avslått!

– Vi gjør kommunen oppmerksom på at kommunen ikke ved fritt skjønn kan gi dispensasjon i en sak som er endelig avslått av fylkesmannen, påpeker Marina Opstad hos Fylkesmannen i Møre og Romsdal.

–Likebehandling

Av den grunn legger fylkesmannen ikke vekt på avgjørelsen til kommunestyret, og mener forutsetningene for dispensasjon ikke er innfridd verken for PlussPark eller for den nye søkeren, og følgelig er begge sakene underlagt likebehandling av fylkesmannen, heter det i brevet som er gått ut til de involverte aktørene, og Giske kommune.

Rådmann Marit E. Larssen i Giske hadde tirsdag ikke mottatt brevet, og ønsket derfor ikke å uttale seg til Sunnmørsposten.

Monopol

Uforstående

Og når fylkesmannen peker på at reisende bør bruke kollektivtransport, mener han tilbudet må bedres betraktelig, og da særlig for reisende som bor utenfor Ålesund.