Bilbransjen går så det suser om dagen, og sist helg fikk tusener av bilinteresserte skue både nyheter og gamle perler under Bilmessa i Storhallen i Ålesund.

- Vi har mange modeller, så vi valgte å arrangere Møllerdagene i egne lokaler. Det ga publikum en mulighet til å prøvekjøre bilene og vi hadde all nødvendig logistikk tilgjengelig, sier salgssjef for Audi, Bjørn Erik Austerslått hos Møller Bil Ålesund.

- Hvordan var responsen?

- Den var overveldende! Vi solgte 18 Audi'er i løpet av tre dager. Jeg har aldri opplevd lignende, sier Austerslått.

I tillegg ble det solgt en del Volkswagen-modeller, opplyser han.

Strålende bilsalg

Bjørn Erik Austerslått sier Audi-divisjonen hos Møller Bil i Ålesund har opplevd en salgsøkning på 15 prosent i forhold til samme tid i fjor.

- Vi merker stor konkurranse og mange gode tilbud. Dette er et marked som kommer kjøperne til gode. Og det virker som at bil er i skuddet for tiden. I de minste bilklassene er det el-bil som er tingen, mens folk satser på diesel for de største (SUV) klassene, sier Austerslått.

Ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken AS (OFV) ble det i hele Norge registrert 13.232 nye personbiler i Norge i august. Det er fem prosent flere enn august i fjor. Samtidig går bruktbilimporten ned med nesten 25 prosent.

Næringsandelen av personbilsalget i august var 48,9 prosent, det er 5,5 prosent høyere enn i august 2015.

Bilmesse

Salgssjef Terje Simonsen hos Bertel O. Steen i Ålesund sier de valgte å stille ut biler på bilmessa i Ålesund forrige helg.

- Vi solgte biler under messa, men jeg vil ikke si hvor mange. Å bestemme seg for et bilkjøp er en prosess som kan ta tid, derfor opplever vi ofte at folk kommer tilbake til oss i kjølvannet av slike messer, sier Simonsen.

Salgssjef for Nissan hos Vestlandske Auto, Bjørn Vågnes, sier de solgte rundt 10 biler i løpet av messedagene.

- Vi er svært fornøyd med responsen på bilmessa. Vi hadde en rein el-bil utstilling og det falt tydeligvis i smak hos publikum. Modellen Nissan Leaf er spesielt populær, sier Vågnes.

Brages Bilforretning viser sine bilmodeller under egen salgsmesse denne helga.