Lørdag presenteres en splitter ny video, en kjærlighetserklæring til Sunnmøre og AaFK. Videoen har verdenspremiere på smp.no lørdag.

Men allerede nå kan du sniklytte på melodien i vinduet over. (PS: Dette er ikke den ferdige videoen, men ei lydfil vi bare har satt ett par bilder til)

I "Kampen for å overleve" kan du høre Terje Sporsem lese tekst til melodi av Number Seven Deli. Rune Berg har mikset lyden, mens Martin Giskegjerde redigerer filmmateriale til det som skal bli den ferdige videoen.

Kjærlighet

Tekstforfatter Arild Traa forteller at det er kjærlighet som er drivkraften i prosjektet.

- Det er det som driver oss. Kjærlighet til livet. Kjærlighet til andre. Kjærlighet til AaFK. Siden jeg har gått fra Skateflua, opp trappene til Fjellstua og innover til Kråmyra. Kjent varmen fra asfalten og lukta av buljong, få oppleve Einar Arne Roth, Yttis med verdens tynneste legger og Flo-pasningens opphav - fra Brokken til Rune Sunde. Alt dette har gjort noe med meg. Nå har jeg et oppriktig ønske om at klubben skal holde seg i eliteserien. Vi trenger forbilder og noe som samler regionen. Og AaFK trenger virkelig vår hjelp nå, sier Arild Traa til smp.no.

- Hva kan dere bidra med?

- Vi kan være en hjertestarter for overlevelsesinstinktet, sier Traa som var med å lage "Look for Love" en gang tidligere da klubben var i krise.

Terje Sporsem sier hver kamp fremover blir en kamp for å overleve.

- Det er trist å se at publikumstallet faller. Det som trengs nå er et felles løft. At vi finner tilbake til troa. Å huske gleden av å stå på Color Line, og til og med Ullevaal, heie på laget og bite negler. De gode følelsene må vi nå sette sammen og gå for å støtte laget. Det må vi gjøre sammen, sier AaFK-patriot og komiker Terje Sporsem.

Det verste vil være om spillerne ikke føler at publikum står med dem, mener han.

- Det sunnmørske fellesskapet har gjort det bra før. Jeg er sikker på at vi skal klare det igjen, sier Sporsem.

- Stå sammen

Han fikk spørsmål om å være med på prosjektet og allerede dagen etter satt komikeren i studio.

- Vi trengte bare to takes. Teksten var så bra at det var lett å leve seg inn i. Det vat ektefølt og jeg ble ordentlig rørt. Nå må vi vise at vi har tro på laget vårt. Det er det vi vil trigge, sier han.

- Hver kamp blir superviktig.

Videoen som publiseres lørdag og vises på storskjerm på Color Line stadion søndag er basert på teksten til Arild Traa.

- Videoen er storslått og majestetisk. Fra makronivå der en ser hele Sunnmøre, ned til en enkel sunnmøring og kjærlighet, sier tekstforfatteren.

Med på laget er altså Terje Sporsem og Number Seven Deli, men også Martin Giskegjerde, Silje Giske, Kim Johnsen, Elise Aasen, Kjetil Aarseth, Sebastian & Leander

Terje Sporsem i studio. Foto: Privat
Number Seven Deli Foto: Pressefoto
Tekstforfatter Arild Traa. Foto: Privat